Projekt Think.EU ispunio očekivanja

S predstavljanja projekta Think.EU (D. ŠTIFANIĆ)
S predstavljanja projekta Think.EU (D. ŠTIFANIĆ)

Završna konferencija povodom uspješno provedenog projekta Think.EU održana je danas u Circolu. Projekt je to za koji je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i njezinim partnerima Asocijacijom agencija lokalne demokracije iz Strasbourga (ALDA) i udruzi ZUM odobrena bespovratna sredstva u sklopu programa "Europa za građane".

Kako je istaknula ravnateljica Zaklade Kristina Bulešić Stanojević, u projektu koji je trajao 18 mjeseci sudjelovalo je gotovo šest tisuća sudionika.

- To govori da je projekt bio uspješan i ispunio je naša očekivanja. Nadam se da to nije kraj te da ćemo imati još takvih projekata kojima je zajednički cilj širiti znanje i informacije o Europskoj uniji, rekla je Bulešić Stanojević.

Istaknula je da je u projektu sudjelovalo niz istarskih vrtića i škola te da je odrađeno niz aktivnosti poput radionica, kreativnih natjecanja, radionica o strukturnim fondovima te općenito o tekovinama EU.

Na konferenciji je predstavljen presjek svih događanja, a postavljena je i izložba dječjih radova koja su na zanimljiv i kreativan način izrazila svoje mišljenje o EU. Također, danas su održane i dvije interaktivne radionice za učenike pulske Gimnazije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter