Projekt "Odaberi sport" u pazinskoj osnovnoj školi

Atraktivan nastup najmlađih članova pazinskog Karate kluba Sensei (D. ŠIŠOVIĆ)
Atraktivan nastup najmlađih članova pazinskog Karate kluba Sensei (D. ŠIŠOVIĆ)

Osnovna škola Vladimira Nazora u Pazinu bila je danas prvi istarski domaćin (slijede istovjetni programi u Puli i Poreču) projekta Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije "Odaberi sport".

Kako je pojasnio pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, ovaj se projekt provodi u suradnji s lokalnim zajednicama, a svrha mu je da djecu koja nisu uključena u klubove zainteresira za neki od sportova kojim se njihovi vršnjaci bave u toj sredini.

Program je održan u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, gdje su pred tristotinjak djece iz nižih razreda pazinske osnovne škole i iz vrtića sportske vještine demonstrirali najmlađi članovi Košarkaškog kluba Ghia Staff, Ženskog rukometnog kluba Pazin, Nogometnog kluba Pazinka, Ženskog odbojkaškog kluba Pazin i Karate kluba Sensei.

Mladi su sportaši prikazali dio atmosfere sa svojih treninga, a zatim su kazivali zašto vole sport kojim se bave, što zapravo rade na treninzima i natjecanjima te kako usklađuju sportske i školske obaveze. Pozdravio ih je i gradonačelnik Renato Krulčić, a Krajač je u ime HOO-a školi i vrtiću darovao sportsku opremu i rekvizite vrijedne 15.000 kuna. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter