Projekt od kojeg se odustalo bio je aktualan 9. rujna

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Nakon izvanredne konferencije za novinare u Gradu Puli sazvane protekli petak zbog, kako je tada pojašnjeno, demantiranja netočnih navoda Zelene Istre o projektu "Uređenja zelenih površina zone Gregovica sjever", u ponedjeljak je Zelena Istra ponovno održala konferenciju za novinare na kojoj su ustvrdili da je projekt od kojeg se "odavno odustalo" u Gradu Puli bio aktualan još 9. rujna.

- Zelena Istra svoje dosadašnje navode o projektu temeljila na dokumentima koje je, od lipnja 2015. naovamo, primila od Grada Pule, Opće bolnice Pula i Lučke uprave Pula, izvijestili su dostavivši i presliku najvažnijih dokumenata Grada Pule koje dokazuju da Zelena Istra nije obmanula javnost, već je javnost izvijestila o planovima i projektu Grada Pule temeljem informacija i dokumenata Grada Pule.

Kao primjer navode dopis pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordana Škuflića od 9. rujna u kojem među ostalim kaže da "…ispunjeni troškovnik kompletnog krajobraznog uređenja zelenih površina zone Gregovica sjever dostavit ćemo po okončanju postupka javne nabave za radove".

Navode također da Zelena Istra pozdravlja odluku Grada Pule prema kojoj se odustalo od spomenutog projekta i zatrpavanja urbanih vrtova na Gregovici, no ističu da svejedno ostaje otvoreno pitanje o tome zašto je Grad Pula novcem građana Pule platio 71,25 tisuća kuna Urbisov projekt, ako se od tog istog projekta "odavno odustalo".

Komentar na novi istup Zelene Istre zatražili smo od predsjednika Gradskog vijeća Roberta Cveka, jednog od sudionika izvanredne konferencije za novinare održane protekli petak. Cvek je rekao da nitko nije ni sporio da je projekt bio jedno od potencijalnih rješenja, već je utvrđeno da se od njega odustalo. Razmatralo se više rješenja, rekao je, i odluka je donesena da će se materijal s gradilišta bolnice iskoristiti za nasipavanje i proširenje rive, sve u dogovoru s IŽ i DUUDI-jem, što se i vidi. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter