Projekt "Moj prvi posao": Stiglo čak 290 prijava

Zgrada Istarske županije (N. LAZAREVIĆ)
Zgrada Istarske županije (N. LAZAREVIĆ)

Na natječaj za projekt "Moj prvi posao" Istarske županije pristiglo je, kako doznajemo, čak 290 prijava. Na objavljeni javni poziv, koji je istekao zaključno s 30. listopadom najveći interes iskazan je za radno mjesto viši/a stručni/a suradnik/ca za međunarodne projekte u Upravnom odjelu za turizam i Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i europske poslove.

Ukupno trinaest upravnih odjela tražilo je vježbenike, a brojne prijave pristigle su i za radna mjesta administrativnog/e tajnika/ce  i referenta za prostorno uređenje i gradnju za koje se traži srednja stručna sprema. Svoje zadovoljstvo pokazanim interesom za projekt "Moj prvi posao" iskazao je i istarski župan Valter Flego koji naglašava kako se ovom mjerom mladima želi pružiti prvo radno iskustvo, koje je danas neophodno prilikom traženja posla.

- Sretan sam što smo pokrenuli ovaj projekt i što se veliki broj mladih ljudi javilo. Vjerujem kako će im stečeno iskustvo pružiti komparativnu prednost na tržištu rada kada će se sutra prijavljivati za slične pozicije", kazao je župan Flego te dodao da posao za mlade danas, znači bolja Istra sutra.

Inače, tijekom studenoga, svaki od trinaest odjela na razgovor će pozvati svakog kandidata čija prijava zadovoljava uvjetima javnog poziva. Nakon što Istarska županija od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobije obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva, polaznici stručnog osposobljavanja počinju s radom u roku od osam dana od primitka obavijesti.

Podsjetimo, Istarska županija je pokrenula ovaj projekt s ciljem zapošljavanja vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, a 15. listopada raspisala je novi javni poziv za zapošljavanje dodatnih 28 vježbenika. Naime, zbog velikog interesa, Istarska županija tijekom 2014. godine omogućuje osposobljavanje za čak 37 mladih vježbenika, raspoređenih sukladno planu i potrebama po županijskim upravnim odjelima u Puli, Poreču, Pazinu, Labinu, Bujama i Rovinju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter