Projekt HGU-a: Glazbenik sam - što sada?

Predstavnici HGU-a u posjetu istarskom županu
Predstavnici HGU-a u posjetu istarskom županu

Redovna, 23. sjednica Predsjedništva Hrvatske glazbene unije održana je jučer u Orihima, a danas su glazbenici i glazbeni djelatnici bili u Puli u posjeti istarskom županu Valteru Flegu. Tajnica riječkog HGU-a Jadranka Čubrić napominje da je na sjednici bilo govora o uobičajenim aktivnostima te strukovne udruge, te da se pričalo i o novom projektu naziva "Glazbenik sam: što sada?".

- Na sjednici smo rezimirali događanja u protekla tri mjeseca i ljetnu sezonu, ali isto tako dogovarali smo i predstojeće aktivnosti... Mi nismo koncertna agencija već strukovna udruga - oni koji svojim savjetima prema jedinicama lokalne samouprave, javnosti i državnim tijelima kazujemo što je to što je bitno za glazbenike i što se mora poboljšati. Uskoro će startati i jedan izvanredan projekt edukativnog predznaka. Radni naslov tog projekta je "Glazbenik sam: što sada?". Bit će to TV serija s puno raznih imena, kolega iz svih glazbenih pravaca. Radimo seriju od 12 emisija. Nakon 20 godina postojanja odlučili smo se propitati što to znači kada se netko odluči biti glazbenik u Hrvatskoj, kazala je Čubrić.

Na primanju kod župana, predsjednik unije Husein Hasanefendić Hus je naglasio da je Istra odlična sredina za glazbenike pogotovo kada je u pitanju suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Bruno Krajcar, predsjednik istarske podružnice HGU-a, također je pohvalio suradnju s istarskim gradovima i županijom koji po njegovom sudu imaju sluha za glazbenike. Župan Flego je zahvalio svim članovima HGU-a na uspješnoj suradnji, dok je dožupan Miodrag Čerina istaknuo da županija surađuje i s najmlađim glazbenicima putem gitarijade i kalendara i CD-a "XII x 2", te da im u suradnji s HGU-om predstoji završiti projekt radnog naziva "Istarski glazbeni vodič". (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter