Projekt ceste Smiljevac - Marlera prepun pogrešaka


Zatvoreni prilazi obiteljskim kućama i parkiralištima ispred stambenih zgrada, cijevi za oborinsku odvodnju s ispustima na privatnim parcelama, masovni odlazak gostiju koji su željeli ljetovati u Ližnjanu - sve su to posljedice radova na cesti od Galiole za Marleru.

- Projekt za izgradnju ceste Smiljevac - Marlera napravljen je 2006. godine i financiran je sredstvima projekta Marlera golf koja su uplaćena za komunalni doprinos. Koliko je meni poznato, za ovaj veliki projekt nikad nije organizirana javna rasprava niti ga je itko ikad dobio na uvid, rekao je danas donačelnik općine Ližnjan Paolo Demarin. - Nakon učestalih pritužbi građana, odlučili smo pozvati nezavisnog inženjera Igora Banovića koji je danas s nama obišao gradilište i ukazao nam na brojne pogreške, a i jako puno mještana nas je dočekalo na terenu sa svojim opravdanim pritužbama. Zaista je bilo jako puno grešaka u projektu.

Radovi na cesti još su u punom jeku, unatoč tome što je sve trebalo biti gotovo u svibnju. Stanari imaju problema zbog toga što nova cesta nije u ravnini s kućama nego je viša od prijašnje. Tako je nekima ispred kuća nasut šljunak i napravljen nogostup koji im je zatvorio kapije i prilaze garažama.

Zbog neprestanog pritiska mještana, djelatnici izvođača radova Cesta d.o.o. popravit će određene sitne nedostatke poput spomenutog prije asfaltiranja ceste koje bi trebalo uslijediti ovih dana. Nažalost, nogostupi će i dalje ostati samo nasuti šljunkom, najvjerojatnije do rujna kada bi se trebali nastaviti radovi.

Veće greške i propuste na ovom kapitalnom projektu opet će platiti općina. Demarin je potvrdio da će se određene nužne izmjene poput izmjena u sustavu oborinske odvodnje na najnižem dijelu ceste morati planirati novim projektom, što iziskuje i dodatna novčana sredstva. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter