Projekt Campanož na sajmu REXPO Adriatic

Medulinski načelnik Goran Buić prezentira projekt zabavnog parka i letjelišta Campanož na sajmu investicija REXPO Adriatic
Medulinski načelnik Goran Buić prezentira projekt zabavnog parka i letjelišta Campanož na sajmu investicija REXPO Adriatic

Projekt zabavnog parka i letjelišta Campanož predstavio je medulinski načelnik Goran Buić na Međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju REXPO Adriatic 2013., koji je održan 17. i 18 travnja u Zagrebu.

Općina Medulin je donošenjem prostornog plana stvorila preduvjet za izradu UPU-a Campanož, koji je izrađen, prezentiran i usvojen na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća.

 U međuvremenu je tvrtka Actionpark iz Španjolske izradila studiju izvodljivosti. Projekt Crispoland, kao dio zabavnog parka, ušao je među top deset projekata koji se trenutno nude u Hrvatskoj. Predstavljanju projekta bio je prisutan i pomoćnik ministra za prometnu infrastrukturu Oliver Kumrić, koji je naglasio da je uvjeren da će ovaj projekt vrlo brzo naći investitore. Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić također je ocijenio projekt vrlo pozitivnim te istaknuo da je Općina Medulin jedan od svjetlijih primjera u Hrvatskoj kako treba raditi na projektima, poticati gospodarstvo i otvarati nova radna mjesta.

Općina Medulin želi ovim projektom produžiti turističku sezonu, ponuditi dodatni sadržaj te podići kvalitetu življenja.

Ovogodišnji sajam REXPO Adriatic u dva je dana okupio oko tisuću domaćih i međunarodnih sudionika te oko 30 izlagača na štandovima dok je REXPO Forum ugostio više od 50 eminentnih međunarodnih stručnjaka te predstavnika vlada u regiji. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter