Projekt Barbare Vekarić na Sarajevo Film Festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt kratkog filma hrvatske redateljice i scenaristice Barbare Vekarić pod naslovom "My! My! My Little Room" uvršten je u program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF) koji će biti održan od 16. do 24 kolovoza, objavljeno je u četvrtak u Sarajevu.

Vekarić je svoj projekt prijavila u sklopu specijaliziranog programa SFF-a "Sarajevo - grad filma", koji ima za cilj pomoći stvaralaštvo novih talenata i suradnju među mladim autorima regije.

Na ovogodišnjem je natječaju bilo prijavljeno ukupno trinaest takvih projekata, a odabrana su svega četiri.

Njihovi će autori, uz potporu SFF-a, dobiti priliku snimiti kratke filmove koji će biti i premijerno prikazani u Sarajevu u vrijeme održavanja najprestižnijeg filmskog festivala u regiji.

Uz Barbaru Vekarić kratke će filmove imati prigodu snimiti rumunjska redateljica Cristina Grosan s projektom "Holiday at the Seaside" te Katarina Stanković iz Srbije i Konstantina Kotzamani iz Grčke sa zajedničkim projektom "Morning Prayers".

Kao sastavni dio filmskog omnibusa pod okriljem Talent Campus Internationala bit će snimljen film pod naslovom "The Tourist", a režirat će ga Ariel Shaban iz Albanije. 

Kao i ranijih godina, u sklopu projekta "Sarajevo - grad filma" bit će održane producentske radionice, a ovogodišnji sudionici su Luka Venturin iz Hrvatske, Dora Nedeczky iz Mađarska te Dragana Jovanović iz Srbije. 

Ta je radionica namijenjena mladim profesionalcima iz 17 zemalja regije koji su na jednom od dva prethodna izdanja Sarajevo Talent Campusa sudjelovali kao producenti. 

Glavni partner projekta "Sarajevo - grad filma" je Atlantic Grupa, koja će i ove godine dodijeliti nagradu najboljem ostvarenju projekta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter