Projekcija za žrtve potresa na Haitiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pula Film Festival i kino Valli u suradnji s distributerom Restart Label za vikend 27. i 28. ožujka u 20 sati organiziraju dobrotvornu projekciju dokumentarnog filma 'Duhovi Cité Soleila' redatelja Asgera Letha i Miloša Loncarevica. Ukupan prihod ulaznica uplatit ce se Hrvatskom Crvenom križu, a namijenjen je žrtvama potresa na Haitiju.

Ulaznica za projekciju koštat ce 40 kuna, a u predvorju kina bit ce postavljene i dvije kutije gdje ce svi oni koji to žele moci dati dodatni prilog", kazala je Tanja Milicic, voditeljica kina Valli, na konferenciji za novinare u pulskom kinu.

Na konferenciji je bila i Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, koja je sa zadovoljstvom najavila da su dogovori s tradicionalnim sponzorima Festivala na dobrom putu te da su dobili i dva pisma namjere novih sponzora. O programu 57. Festivala igranog filma u Puli doznat cemo više krajem ožujka.

Drugi program FUŠ-a održat ce se 23. travnja na Svjetski dan knjige, a na programu su filmovi koji su nastajali po knjigama koje školarci citaju za lektiru, kazala je Tanja Milicic.

U travnju ce filmoljupci moci pogledati svjetska filmska ostvarenja koja su nagradivana Oscarom ili nagradama drugih svjetskih filmskih festivala, od "Invictusa" Clinta Eastwooda do "Shutter's Islanda" Martina Scorcesea.

Za ljubitelje evropskog art filma na programu ce biti kontroverzni film "Antikrist" još kontroverznijeg redatelja Larsa Von Triera, dok ce mališani moci uživati u hitovima "Kako dresirati zmaja" i u drugom nastavku o Alvinu i vjevericama. U programu kinoteke bit ce prikazani španjolski filmovi o ženama, ali ovaj put na repertoaru nece se naci filmovi Pedra Almodovara.

Što se tice najavljene projekcije filma "Narednik James", njega ce pulska publika moci pogledati tek u travnju jer je distributer za Hrvatsku nabavio samo dvije kopije, a zbog velikog uspjeha na Oscarima, multipleksi diljem zemlje odlucili su ga zadržati dulje na svojim programima. U najavljenim terminima umjesto "Narednika Jamesa" publika ce moci pogledati veliku uspješnicu Tima Burtona "Alisa u Zemlji cudesa".

Tijekom travnja u kinu Valli održat ce se i projekcije rock dokumentaraca u programu "Rockimentary Groove" Art & Music Festivala te filmova Gorana i Vladimira Paskaljevica u sklopu 2. Dana srpske kulture.


Podijeli: Facebook Twiter