Projekcija najboljih filmova s Revije


U Klubu Pulske filmske tvornice, u četvrtak s početkom u 20 sati, bit će prikazano 11 filmova koji su na nedavno održanoj 45. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva konkurirali za nagrade i koji čine ono najbolje što su samostalni autori, studenti akademija i članovi filmskih organizacija radili prošle godine.

Zanimljivo je da će iste večeri ljubitelji filma moći će sudjelovati u zajedničkom klupskom ocjenjivanju radova, da bi zatim Klub Pulske filmske tvornice podijelio specijalnu diplomu te nagrade za treće, drugo i prvo mjesto. Bit će to prilika da se posjetitelji okušaju u ulozi žirija, glasaju za svoje favorite i usporede vlastiti stav sa stavom stručnog žirija Revije.

Uz prvonagrađeni film s 45. Revije "Pinokio" autora Tome Šimundže, prikazat će se još i ovih deset filmova: "inanibus" Jadranka Lopatića, "Snijeg u Splitu" Igora Jelinovića, "Ethan" Elvisa Lenića, "Pokret" Tamare Bilankov, "Vjetar puše kamo hoće" Filipa Mojzeša, "Park ljubavi" Lane Kosovac, "Tamo gdje živi Nada" Daria Bukovskog, "Iz košmara" Marka Majerskog, "Laminati" Ivane Rupić i "+topia" Petra Novaka. Njih je za vrijeme 45. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u uži krug uvrstio peteročlani žiri kojega su sačinjavali redatelji Igor Bezinović i Ana Hušman, redatelj i montažer Damir Čučić, dramaturginja Jasna Žmak  i direktorica fotografije Dinka Radonić. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter