Proizvode i izvoze peći i kotlove na pelete

Početak staze službeno otvorene u subotu (J. ORLIĆ)
Početak staze službeno otvorene u subotu (J. ORLIĆ)

Na 12. konvenciji hrvatskih izvoznika organiziranoj od strane udruge Hrvatski izvoznici, održanoj u Zagrebu, u kategoriji najboljeg malog i mikro izvoznika proglašen je labinski proizvođač peći i kotlova na pelet MCZ d.o.o. kojem je dodijeljena nagrada "Zlatni ključ".

- Ova nagrada predstavlja značajno priznanje i veliki poticaj našem mladom društvu, te je na ponos i čast svima koji su bili uključeni u pokretanje proizvodnje peći i kotlova na pelet u pogonima MCZ-a u Labinu. Ovom prigodom upućujemo zahvale matičnoj tvrtki, MCZ Group SpA, našim vrijednim radnicima, dobavljačima i kooperantima. Posebnu zahvalu upućujemo Gradskoj upravi Grada Labina i cjelokupnoj lokalnoj zajednici na svoj pomoći u realizaciji našeg poduzetničkog pothvata, poručuju iz te labinske tvrtke.

Matična tvrtka u Italiji

MCZ d.o.o. je trgovačko društvo s osnovnom djelatnosti proizvodnje peći i kotlova na pelet, osnovano 2013. od strane matične tvrtke, MCZ group S.p.A. iz Italije, europskim liderom u proizvodnji sustava grijanja na pelet. Radi zadovoljavanja rastućih potreba tržišta grupa MCZ odlučila je povećati proizvodne kapacitete te je 2013. godine osnovala društvo u Hrvatskoj koje je kupilo postojeću nekretninu u poduzetničkoj zoni Vinež u Labinu, uložilo u prilagodbu, novu opremu i strojeve. Tako je krajem 2013. godine u 3.600 četvornih metara radnog prostora započela proizvodnja u lakirnici i na dvije linije montaže gotovog proizvoda, peći i kotlova na pelet. Iako je proizvodnja započela krajem 2013, već iduće godine ostvaren je ukupan prihod u visini od 68 milijuna kuna.

Odmah na početku proizvodnje započete su aktivnosti na drugoj fazi investicijskog ciklusa koji je sačinjavala gradnja nove proizvodne hale površine 2.700 četvornih metara, u kojoj su danas smješteni pogoni savijanja lima i zavarivanja metalnih struktura peći i kotlova. Druga faza je uspješno završena u drugoj polovici 2015. godine. Do danas je u proizvodna sredstva i nekretnine uloženo više od 5,5 milijuna eura. Proizvodni pogon opremljen je najmodernijom tehnologijom za savijanje, zavarivanje i lakiranje lima te sastavljanje peći, uz poštovanje svih važećih regulativa zaštite okoliša i zaštite na radu. (A. ŠĆULAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter