Prohladna noc puna strasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usprkos prohladnom vremenu i cinjenici da je cijeli dan kišilo, talijanska grupa Nuevo Tango Ensamble jucerašnjim je nastupom na grožnjanskom Balwan Cityju od brojne publike izmamila izuzetno duge i burne aplauze.

Bilo je to drugo gostovanje ovog trija u Grožnjanu, gdje su ujedno i promovirali svoj novi album "Tango Mediterraneo". Rijec je o albumu na kojem je sedam autorskih skladbi te dvije kompozicije Astora Piazzolle, objavljenom u izdanju jedne njemacke diskografske kuce za europsko tržište, a na preksinocnjem koncertu Nuevo Tango su, uz vlastite te nezaobilazne Piazzolline kompozicije, predstavili i skladbe s novog albuma – "Il sole della Puglia", "Milanguita", "Terre lontane" i "Sagra d'estate".

Ovaj trio inspiraciju crpi u izricaju Astora Piazzolle, tako da "glavnu rijec" u njihovim koncertnim nastupima nosi bandoneon, vrsta harmonike, a Gianni Iorio je svojom vrhunskom interpretacijom docarao svu strast tanga i onu posebnu dozu mistike specificnu za taj izricaj. No, pažnju su odlicnom svirkom podjednako plijenili svi glazbenici, koji su u podužim solo dionicama pokazali zavidnu razinu virtuoznosti kao i poznavanje najrazlicitijih žanrova, iako su se solo dionice prvenstveno bazirale na jazz izricaju.


Podijeli: Facebook Twiter