Programi za kreativnu i neupisanu djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pojacana suradnja s roditeljima kroz radionice i individualne razgovore s odgojiteljima, skraceni verificirani programi likovne, sportske i radionice ranog ucenja talijanskog jezika te organizirana proslava djecjih rodendana u prostoru vrtica neki su od planiranih i vec zapocetih programa Predškolske ustanove Rin Tin Tin u ovoj pedagoškoj godini koje je na konferenciji za novinare predstavila ravnateljica Tamara Brussich.

Govoreci o uredenjima vrtickih prostora, Brussich je kazala i da je za klimu i naruceni prozor u vrticu Calimero utrošeno 30 tisuca kuna. Ta je skupina, koja broji 25 djece, pocetkom ove pedagoške godine iz prostorija u Mohorovicicevoj ulici preseljena u one nekadašnjeg vrtica Dorisini cvjetovi u Šijani.Najavila je i adaptaciju vrtica Pinguino u 2010. godini. U prostoru u Mohorovicicevoj ulici sada se pak odvijaju spomenute likovna i jezicna radionica u trajanju od 45 minuta za koje sanitarni cvor nije neophodan.

Ove je godine uredeno dvorište centralne zgrade Rin Tin Tina, a kupljenim kombijem, kaže Brussich, "put hrane od dobavljaca do djecjih usta je siguran" u skladu s HACCP sustavom.

V. d. procelnice nadležnog gradskog odjela Elena Puh-Belci naglasila je da je dobro što je Rin Tin Tin ponudio krace programe radi socijalizacije djece koja su ostala neupisana u redovne programe. U prošloj godini u Rin Tin Tinu su se u sklopu UNICEF-ovog projekta "Rastimo zajedno" održavale i radionice poticanog roditeljstva, a nastavak takvih radionica za roditelje djece jaslicke dobi odvijat ce se i ove godine. Rin Tin Tin pohada ukupno 181 dijete u osam skupina i po uvjetima za rad prednjaci u odnosu na ostale gradske vrtice.


Podijeli: Facebook Twiter