Programi Kluba Pulske filmske tvornice za listopad


Klub Pulske filmske tvornice sinoć je ponovo otvorio svoja vrata, i to s novim programom – Klubodromom koji će se održavati početkom svakog mjeseca i koji će služi kao foršpan za sva mjesečna događanja u Klubu. Na sinoćnjem Klubodromu predstavljeni su videodružina Kismet grupa, Daniel Šuljić, 9. ljetna radionica izrade filma Pulska filmska tvornica te Kinoklub Zagreb.

Nakon uvodnih riječi Marka Zdravkovića Kunca okupljenima se predstavio Marko Radolović koji je govorio o Kismet grupi, nastaloj kao ogranak udruge BIS nakon snimanja kratkometražnog filma "Tapija" 2010. godine. Publika je potom mogla pogledati prvu epizodu njihovog KGB serijala koja na satiričan način, u maniri Top liste nadrealista, komentira alarmizam medija oko fenomena svinjske gripe. Predstavljanje Kismet grupe na programu je 10. listopada u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

Nakon toga na red je došla prezentacija Daniela Šuljića prikazana putem videolinka u kojoj poznati animator komentira svoj prvi animirani film "Evening Star" iz 1993. godine koji je publika također mogla pogledati. Predstavljanje filmografije Daniela Šuljića na programu je 17. listopada u 20 sati u Klubu PFT-a.

Marko Zdravković Kunac govorio je o filmovima realiziranim tijekom 9. ljetne radionice izrade filma, a publici su o svojim iskustvima tijekom radionice govorili Ivo Lipanović (Profesor Mate Asparagus u gradu) i Aleksandar Jovanović (Priča o traženju posla i jednom filmu u nastajanju). Prezentacija filmova 9. ljetne radionice bit će održana 24. listopada u 17.30 sati u pulskom kinu Valli. Zdravković Kunac je predstavio i Vedrana Šuvara iz Kinokluba Zagreb, a kao pokazni rad tog najproduktivnijeg kinokluba u Hrvatskoj prikazan je izvrsno snimljen i odlično montiran film "Komba" redatelja Tina Žanića. Predstavljanje Kinokluba Zagreb na programu je 31. listopada u 20 sati u Klubu PFT-a.

Zdravković Kunac je najavio i predavanja Deana Cukona o novim medijskim kulturama koja su na rasporedu 9. i 16. listopada u 13.30 sati, dok je redateljica Ivana Hrelja govorila o dokumentarcu "Melting Street", nastalom u produkciji Pulske filmske tvornice i koji će premijerno biti prikazan u MMC-u Luka 26. listopada.

Po završetku projekcija i prezentacija brojni okupljeni zabavljali su se uz glazbeni izbor legendarnog DJ-a Viteza de Horneyja. (Napisao i snimio B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter