Program u povodu Dana grada Poreča i 1. maja

Mališani će i ove godine imati niz programa za Dan grada Poreča (V. HABEREITER/arhiva)
Mališani će i ove godine imati niz programa za Dan grada Poreča (V. HABEREITER/arhiva)

Cvjetnim vikendom, koji će se u subotu i nedjelju održati u dvorani Veli Jože u Poreču, počinje višednevni program u povodu obilježavanja Dana grada i Praznika rada, najavili su na konferenciji za novinare dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović i suradnik za gradske manifestacije Sergio Pavat.

Sutra će se s početkom u 19 sati u Istarskoj sabornici održati susret pjevačkih zborova Proljetni koncert - Concerto di primavera, na kojem će nastupiti mješoviti zbor porečke Zajednice Talijana Mosaico, klape Parentium i Parentine te zbor Adunata iz talijanskog Belluna.

- Ove godine u programu imamo mnogobrojne nastupe djece iz svih gradskih i privatnih vrtića pa će sudjelovati oko 150 mališana, rekla je dogradonačelnica. Mališani će od ponedjeljka do sljedećeg vikenda na Trgu slobode i u raznim ustanovama imati kreativne programe i edukativne radionice.

Središnji dio programa zakazan je za 30. travnja, na sam dan oslobođenja, kada će se u 10.30 sati otvoriti boćalište u dvorani kluba umirovljenika Galija. Položit će se i vijenci te u podne održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će zaslužnim građanima biti podijeljene povelje. Za Praznik rada tradicionalno druženje održat će se na gradskom kupalištu, uz boćarski, odbojkaški i turnir u briškuli i trešetu te uz glazbu Baredinesaursa.

Uz programe Grada održat će se i niz manifestacija - od međunarodnog sajma pročitanih knjiga Booktiga, gitarističkog natjecanja Porečki tirando i niza koncerata poznatih gitarista u kazalištu do velike jubilarne izložbe Vinistra. Iz programa valja istaknuti i premijeru predstave "Noć kazališta" u izvedbi porečkog amaterskog Mrki teatra, dodjelu nagrade Laurus Nobilis najboljim mladim piscima te otvorenje knjižničnog stacionara u Červar Portu. Detaljan program nalazi se na web-stranicama Grada i lecima u javnim ustanovama. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter