Program INK-a za studeni

Kako je Dunda spasila domovinu (D. ŠTIFANIĆ)
Kako je Dunda spasila domovinu (D. ŠTIFANIĆ)

Talijanska drama Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke gostovat će u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u četvrtak, 8. studenog, u 20 sati s  predstavom "La finta ammalata/Umišljena bolesnica" Carla Goldonija u režiji Saše Broz.

U subotu, 10. studenog, u 17 sati na rasporedu je program Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" iz Zagreba i Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske iz Zagreba naslovljen "Večer crnogorske pjesme i sevdalinki".

Dan kasnije, 11. studenoga, u 19 sati održat će se svečani koncert u povodu 65. obljetnice postojanja Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani", a nastupit će brojni gosti.

Umjetnička organizacija ActLab iz Zagreba s programom "Petritza und Millitargrenzemusik" u režiji Željka Vukmirice gostovat će 13. studenog u 12 i u 20 sati.

Zagrebačko kazalište mladih dolazi 15. studenog s predstavom "Moj sin samo malo sporije hoda". Predstava po dramskom tekstu istaknutoga mladog dramatičara Ivora Martinića progovara o složenosti obiteljskih odnosa. Redatelj je Janusz Kica, a uloge tumače: Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerbedžija, Doris Šarić-Kukuljica, Jadranka Đokić i drugi.

Noć kazališta na rasporedu je 17. studenog. U 19 sati otvara se izložba fotografija predstava u INK-u autora Saše Miljevića, u 19.30 sati bit će izvedena predstava "Mistero buffo", a sat kasnije "Čorba od kanarinca" - obje prošlosezonske uspješnice pulske kazališne kuće, a program će završiti u 22 sata opernim arijama.

Varaždinski HNK gostuje 22. studenog u 20 sati s predstavom "Ufuraj se i pukni" Ljubomira Kerekeša, a "Gola u kavezu" kazališta Moruzgva odigrat će se 28. studenog. Predstava tematizira, polemizira i analizira majčinstvo, i to iz vizure ženskog straha. Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati, ali je, naravno, i priča o ljubavi. Redatelj je Ivan Leo Lemo, a glume Barbara Nola, Ana Begić/Nataša Dangubić i Ecia Ojdanić.

Posljednji ovomjesečni naslov je repriza ovosezonske predstave "Kako je Dunda spasila domovinu", na programu je 30. studenog u 20 sati, u režiji Snježane Banović. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter