Program AME: Pastoralije Tee Bičić u Cvajneru

Tea Bičić ispred svojih radova u pulskoj galeriji Cvajner (A. KANCELAR)
Tea Bičić ispred svojih radova u pulskoj galeriji Cvajner (A. KANCELAR)

Glazbeno-umjetnički program naziva AME održan je u pulskoj galeriji Cvajner gdje se sa svojim novim radovima predstavila labinska slikarica Tea Bičić. Radovi iz ciklusa "Stabla", nastali 2012. godine, tematski su vezani za mitsku ljepotu i značaj stabala i grmlja.

Izložbu sačinjava 35 slika (akrilici na platnu velikog formata) i šest crteža na papiru (kombinirana tehnika) srednjeg galerijskog formata te 27 minijatura koje funkcioniraju samostalno, ali i kao dio zbira duhovitih poliptiha. Kao što sam naziv izložbe kaže preokupacija slikarice su stabla, a način na koji ih obrađuje naginje infantilizmu – slike i crteže stoga krase mir i pastoralni spokoj.

Projekt AME nije party, a nije ni konvencionalna izložba. Ujedinjuje glazbu i likovnu umjetnost, a namijenjen je svima koji vole druženje, opuštanje uz glazbu i likovnu umjetnost. Ovo je njegova treća edicija, a za glazbeni dio večeri pobrinuli su se DJ-evi Damian, Innaca i Trevor MC Deep.

Akademska slikarica Tea Bičić rođena je 1979. godine. Diplomirala je na Accademia di Belle Arti u Veneciji u klasi prof. Paola Tessarija. Članica je HDLU-a Istre. Izlagala je na više od dvadeset samostalnih te na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobila je više nagrada i priznanja. Sudionica je nekoliko likovnih kolonija. Živi i radi u Labinu. Izložba "Stabla" u galeriji Cvajner ostaje otvorna naredna tri tjedna. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter