Proglasite bankrot u Tunbridge Wellu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tunbridge Well mjestašce je u blizini Kenta, jako dobro povezano vlakovima s Njemackom i prepuno propalih njemackih poslovnjaka. Naime, po britanskim zakonima nakon što netko iz Eropske unije živi u zemlji dulje od šest mjeseci može proglasiti bankrot koji se onda rješava po domacim zakonima. A oni su nevjerojatno povoljniji od onih njemackih, austrijskih ili talijanskih. Dug se oprašta u roku od godine dana, za razliku od uobicajenih sedam ili devet u drugim zemljama.

U gradicu je cak uspostavljena tvrtka Insolvenz Agentur koja savjetuje njemackim došljacima kako najefikasnije riješiti problem nakupljenih dugova. Prošle je godine tako doselio njemacki pilot sa više od 800.000 kuna duga. No što je to prema austrijskom menadžerskom konzultantu koji je u svojoj zemlji nakupio citavih 128 milijuna kuna minusa na racunu tvrtke.

Insolventz Agentur reklamira se pod sloganom "Riješite se svog duga u Engleskoj za svega 12 mjeseci", a u kompaniji kažu da su im klijenti uspješni profesionalci – lijecnici, stomatolozi, knjigovode.

"Tunbridge Wells je vrlo blizu stanice vlakova Eurostar u Ebbsfleetu, što omogucava brzo putovanje iz ili u kontinentalnu Europu. Kent je lijepo podrucje, a ovaj gradic takoder. I iznajmljivanje je jeftinije nego u Londonu", objašnjavaju svoj uspjeh u agenciji za "bankrot turizam".


Podijeli: Facebook Twiter