Proglašeni najbolji sportaši Umaga u 2012.

Najbolji - Ana Jajčević i Sašo Rašović
Najbolji - Ana Jajčević i Sašo Rašović

Večeras su u Pučkom otvorenom učilištu "Ante Babić" proglašeni najbolji sportaši Umaga za 2012. godinu.

Jedno od najljepših priznanja u dosadašnjoj, 14-godišnjoj rukometnoj karijeri Ane Jajčević je nedvojbeno i ovaj epitet prve sportašice u gradu rukometa. Dvije sezone brani boje Umažanki u prvoligaškom natjecanju. Ponikla je u labinskom Rudaru i zbog svoje je darovitosti bila članicom svih dobnih selekcija Hrvatske do juniorske vrste za koju je igrala na SP-u, EP-u te Mediteranskim igrama. Iz pulske Arene je 2011. godine stigla u "žuto-plave" redove u kojima je stasala u stožernu i najefikasniju igračicu.

Svoju ljubav prema sportskom ribolovu Sašo Rašović je okrunio naslovom prvaka Hrvatske što mu je bio dugogodišnji san. Uspjesima u nekoliko posljednjih godina svrstao se u vrhunskog sportaša treće kategorije HOO-a. Kao i mnogi drugi prošao je poznatu školu sportskog ribolova SRD Umag u kojoj je naučio gotovo sve tajne o sportu koji mu je na određen način obilježio život. Bogatoj kolekciji uspjeha lani je u studenom u Tribunju pridodao naslov prvaka Hrvatske u konkurenciji seniora.

Prošla je godina za umaške rukometašice bila jedna od najplodnijih u bogatoj, 52-godišnjoj povijesti. U svojoj petoj prvoligaškoj godini dohvatile su najbolji plasman - sedmo mjesto u elitnom društvu, s tim da su i pobjednice kupa Istre. Danas u toj ekipi igra "zlatna" kadetsko-juniorska generacija iz koje su mnoge branile boje Hrvatske izabrane vrste u tim kategorija. Trenutno drugoplasirani u prvoligaškoj konkurenciji rukometaši Umaga su na tragu povratka na negdašnje pozicije. Epitet najboljeg trenera za 2012. godinu pripao je Draganu Rajiću (ŽRK Umag) koji je u tom poslu od 1985. godine kad je u umaškom klubu bio pomoćnik Lina Červara, a po okončanju igračke karijere. Petogodišnja predanost u radu muškog rukometnog kluba Deanu Jurdani, trenutno na dužnosti dopredsjednika donosi priznanje na najplodnijeg sportskog djelatnika za proteklu godinu. Sportskim nadama su proglašeni mini-rukometašica Monika Pratljačić (11) i karatist Shotokana Damir Barjamović. Za najuspješniju mladu selekciju Umaga izabrana je mlađekadetska ekipa Odbojkaškog Melia hotels Umag. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter