Proglašeni najbolji sportaši Poreča u 2012.

Marijana Liović i teo Čorić laureati su u pojedinačnoj konkurenciji (J. PREKALJ)
Marijana Liović i teo Čorić laureati su u pojedinačnoj konkurenciji (J. PREKALJ)

Kuglačica Marijana Liović, rukometaš Teo Čorić, odbojkašice Poreča i boćari Istre Poreč najuspješniji su sportski pojedinci i kolektivi Poreča za 2012. u četiri najatraktivnije kategorije, sportašica, sportaš, ekipa i momčad, prema glasovanju gradskih sportskih aktivista i novinara. Rezultati su svečano obznanjeni u gradskom kazalištu na tradicionalnoj svečanosti Dan porečkog sporta.

Šesti put ukupno i četvrtu godinu za redom Marijana Liović je proglašena prvom damom porečkog sporta nakon godine u kojoj je ostvarila najveće pojedinačne uspjehe u karijeri. Rezultati koji ih konstantno drže u hrvatskom vrhu donijeli su boćarima Istre Poreč treću godinu za redom naslov najbolje momčadi. Prošlu su sezonu okončali na trećem mjestu Prve lige, a u tekućoj se bore za naslov.

Odbojkašica Laura Miloš, 18-godišnja djevojka koja već četvrtu sezonu igra jednu od najvažnijih uloga u uspjesima svih selekcija porečkog odbojkaškog kluba, drugu je godinu za redom proglašena najperspektivnijom sportašicom Poreča. Učitelju odbojkašica Poreča Miodragu Stojakoviću s čijim je dolaskom na mjesto prvog trenera kluba prije tri i pol godine započeo pravi procvat porečke odbojke, prvi je put pripala titula najboljeg trenera grada.

Titula najboljeg sportskog aktivista pripala je Aleksandru Beakoviću, sportskom direktoru Rukometnog kluba Poreč čiji je doprinos opstanku porečkih rukometaša u samom vrhu državne rukometne scene iz godine u godinu ogroman. Karate klub Finida, čiji članovi gotovo svakog vikenda tijekom godine nastupaju nerijetko i na više natjecanja ne samo u Hrvatskoj već i u zemljama bližeg okruženja, proglašen je najaktivnijom sportskom udrugom. (Kristijan KLARIĆ)

Vladimiru Zoviću za životno djelo

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Vladimiru Zoviću, dugogodišnjem porečkom boćarskom aktivisti koji je u dva desetljeća provedena na dužnosti predsjednika Istre Poreč taj klub početkom prošlog desetljeća doveo i u sam vrh Europe. Posebne nagrade uručene su kuglačicama Istre za plasman u finale NBC kupa i Udruzi kineziologa Grada Poreča koja je unazad 15-ak godina plivanju naučila više od dvije tisuće djece. Tradicionalno, plakete su dodijeljene plejadi mladih perspektivnih sportaša koje su ove godine dobili kuglačica Katja Oplanić, odbojkašica Nika Mostahinić, jedriličari Mare Milić i Mikele Rušnjak, rukometaši Dora Vukoja i Marko Buvinić, ritmičarka Laura Božić, daljinski plivači Paula Klunić i Danijel Čitar, hrvač Luka Roso, šahist Enrico Ghersinich i tenisač Toni Šimonović.


Podijeli: Facebook Twiter