Proglašeni najbolji pulski sportaši za 2014. godinu

NAJBOLJI - Marko Čalić, Barbara Belušić, Dorja Zanetić i Dominik Družeta (N. LAZAREVIĆ)
NAJBOLJI - Marko Čalić, Barbara Belušić, Dorja Zanetić i Dominik Družeta (N. LAZAREVIĆ)

Savez sportova Grada Pule u četvrtak je u kongresnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja proglasio najbolje sportaše Pule za 2014. godinu. U osam kategorija ukupno je bilo 43 nominiranih, a laureate su svojim glasovima iznjedrili predstavnici Izvršnih i Upravnih odbora sportskih klubova. Kad je na kraju pozornica ostala prazna, zaključak je da je sve bilo skoro isto k'o i lani, jer su od osam nagrada, pet završile u rukama onih koji su ih osvojili i prije godinu dana.

U konkurenciji najboljeg sportaša tako je, treću godinu za redom, slavio boksač Pule Marko Čalić koji je na lanjskoj dodjeli rekao da se vidimo za godinu dana na istom mjestu i svoje je obećanje ispunio.

Rio glavni cilj

- Imao sam dobre rezultate u prošloj godini, osvojio sam treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske, ukupno četvrti, upisao dvije pobjede na AIBA Pro Boxingu i mogu reći da sam očekivao ovu nagradu - priznao je Marko Čalić, koji je lanjske rezultate već odavno potisnuo u sjećanje i okrenuo se onom što ga čeka u 2015. godini, nastupima kojima bi mogao zaokružiti "poker" nagrada za najboljeg sportaša Pule.

- Puno je natjecanja u ovoj godini ispred mene, Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo, Europske igre, APB, prvenstvo Hrvatske, no glavni mi je cilj kvalificirati se za Olimpijske igre. Vize se izvlače na nekoliko natjecanja, na APB-u ju dobiva pobjednik, na svjetskoj smotri osvajač medalje, bit će i dva kvalifikacijska turnira, dovoljno prilika da potvrdim odlazak u Rio de Janeiro. Zdrav sam, spreman sam i jedva čekam da natjecanja krenu.

"Deja vu" se dogodio i u konkurenciji najbolje sportašice, gdje je drugu godinu za redom najboljom proglašena atletičarka Istre Barbara Belušić. No, ovdje se ipak dogodila jedna promjena, jer je za razliku od lani, Barbara osobno primila nagradu.

Neka nova lica

- Prošle godine sam u vrijeme dodjele nagrade bila na putu za Split gdje se održavalo prvenstvo Hrvatske, pa nisam mogla doći, no to sam sad nadoknadila i preuzela nagradu koja mi predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost za dalje. Nada i želja uvijek postoje, pa je tako bilo i ovoga puta, ostvarila sam dobre rezultate i mislim da sam ovu nagradu zaslužila - nije previše dvojila Barbara Belušić koja je, onako "čalićevski", najavila novi susret s istim povodom za 365 dana. - Zašto da ne, ako rezultatski ostvarim ono što bih htjela u 2015. godini, mogli bi se opet vidjeti na dodjeli. Već za deset dana me očekuje nastup na maratonu u Beču gdje se nadam dobrom rezultatu, a ovisno o toj utrci odredit ću daljnje planove, da li ću ići na još neki maraton ili ću se opredijeliti za kraće utrke.

Da sve bude u skladu s onom "evo opet onih istih", nagrada za najbolju momčad Pule pripala je, četvrtu godinu za redom, Judo klubu Istarski borac, dok su dašak svježine tijekom dodjele unijele košarkašice Rockwool Pule, najbolja ekipa u 2014. godini. Nova lica trijumfirala su i u kategoriji perspektivnih sportaša, kod muških je nagrada pripala judašu Istarskog borca Dominiku Družeti, dok je kod žena slavila atletičarka Istre Dorja Zanetić. U konkurenciji sportaša s invaliditetom priznanja su, kao i lani, završila u rukama člana Boćarskog kluba Istrijana Davora Komara i članice Biciklističkog kluba Pula Mirjane Ružnjak. (Ivica CEROVAC, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter