Proglašeni dobitnici Istriane

Dobitnici Istriane
Dobitnici Istriane

U muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca proglašeni su laureati ovogodišnje, pete nagrade Istriana koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama na području Istarske županije.

U kategoriji humanost na djelu nagradu je osvojila udruga "Naš san njihov osmijeh" čijih 80-ak volontera pomaže 50-ak obitelji u Puli i županiji, a statuu koju je izradio Eros Čakić je iz ruku pulskog gradonačelnika Borisa Miletića primio predsjednik udruge Igor Loparić.

Na polju sporta laureat je Giovanni Cernogoraz koji je s protekle Olimpijade u rodni Novigrad donio zlato te je nagradu primio od dožupanice Viviane Benussi.

Od glazbenika trijumfirao je Alen Vitasović koji ove godine obilježava 30 godina aktivnog bavljenja glazbom i 20 godina solo karijere za što je nagradu primio od buzetskog gradonačelnika Valtera Flega.

Na području kulture uspješni su bili Arheološki muzej Istre i Koordinacija istarskih muzeja za izložbu "Ki sit ki lačan" koja se održala upravo u Svetim Srcima, a ravnatelju AMI-ja Darku Komši nagradu je uručio županijski pročelnik za kulturu i član povjerenstva za dodjelu Istriane Vladimir Torbica.

Na području gospodarstva nagradu je predao Miro Dodić, direktor Istarske kreditne banke Umag, koja je sponzor manifestacije, a laureat je Boris Žgomba, direktor Unilinea, turističke agencije koja ima više od 190 zaposlenih i najbrže je rastuća kompanija među turističkim agencijama.

Od zdravstvenih djelatnika za svoj predani rad nagrađen je otorinolaringolog dr. Boris Grdinić iz pulske Opće bolnice kojem je nagradu predala glavna urednica Radio Pule, medijskog partnera Istriane koji je ove godine zadnji put i suorganizator.

Laureati su zahvalili na nagradama, a zanimljiv je bio komentar Cernogorza koji je rekao: "Više mi sad srce kuca sada nego kad sam osvojio zlato." No, ni ostali dobitnici nisu sakrivali uzbuđenje.

Program su glazbom uveličali grupa Veja, Franko Krajcar & Indivia dok su manifestaciju vodili Robert Ferlin i Leonora Surian koja je i zapjevala dvije božićne pjesme.

Pokrovitelji su Grad Pula i Istarska županija, a dodjelu nagrade Istriana prije pet godina pokrenuo je novinar Hine Daniel Sponza. (M. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter