Proglašen stecaj pulskog Peveca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon dužeg cekanja i odgoda na Trgovackom sudu u Bjelovaru u petak je proglašen stecaj za Pevec Zagreb, kojem pripada i pulski centar. Ovu su vijest s nestrpljenjem docekali djelatnici koji se nadaju da ce po proglašenju stecaja i provedene inventure napokon doznati koji ce centri ponovno otvoriti vrata.

Predstavnica pulskih radnika Nataša Zadkovic veli da je Zdravko Pevec na rocištu u petak ponovno obznanio da još traži strateškog partnera za spas poduzeca, no da nitko ne zna koliko je to realno i o kojem se partneru radi.

Kazala je da ce nakon proglašenja stecaja radnici u roku od mjesec dana dobiti otkaze te da ce se u svakom pojedinacnom centru pregledati stecajna potraživanja i inventura. Tek tada, dodala je, zaposlenici putem Fonda za razvoj i zapošljavanje mogu tražiti zaostale tri minimalne place i pola otpremnine.

Po njenim rijecima, stecajni upravitelj Darko Šket ce, nakon dobivenih rezultata o inventuri, odluciti koji ce centri nastaviti raditi, a vec se sada spominje da bi to prvi mogao biti onaj u zagrebackom Jankomiru.

"Mi cemo nastaviti dolaziti na parkiralište ispred centra sve dok ne dobijemo odluku stecajnog upravitelja o tome tko ce ga cuvati i nadzirati", rekla je Zadkovic, spomenuvši da bi se to moglo znati vec pocetkom iduceg tjedna. Dodala je da još nema projekcija o sredstvima koja kroz neisplacene place i otpremnine radnicima duguje Zdravko Pevec.


Podijeli: Facebook Twiter