Profinjena Dina Rizvić u neakustičnoj Luci

Dina Rizvić i glazbeni prijatelji (D. ŠTIFANIĆ)
Dina Rizvić i glazbeni prijatelji (D. ŠTIFANIĆ)

Svoj profinjeni autorski pop/jazz opus u akustički nimalo zahvalnom prostoru pulskog MMC-a Luka sinoć je sa svojim glazbenim suradnicima koncertno predstavila labinska kantautorica Dina Rizvić. Unatoč manjkavom ozvučenju i dojmljivoj upornosti domaćina da tu organizira koncerte, pulska je publika dobro prihvatila nastup Dine i njenih suradnika, riječkih glazbenika - gitariste Ivana Pešuta, bubnjara Branimira Gazdika i basiste Henrija Radanovića. Ovaj je koncert temeljen na njenom debitantskom albumu "Bez poraza" iz 2011. godine, te nekoliko jazz standarda i pop obrada.

Stabilnom, toplom Dininom glasu i njenom vještom sviranju klavira, premda je riječ o suptilnom pop/jazz/soul fusionu, ipak nedostaje malo interpretatorske strasti, a što se s obzirom na njene godine i očitu ustrajnost da nadvladati. Pulski je nastup ova 20-godišnja pijanistica, skladateljica, gitaristica i pjevačica upriličila svega desetak dana nakon što je u Americi diplomirala na prestižnom Berklee College od Music u Bostonu. Prve, pak, jazz korake napravila je u Grožnjanu, gdje joj je pokojni Boško Petrović, kako sama priznaje, proširio glazbene vidike.

Sa svog je prvijenca sinoć izvela naslovnu "Bez Poraza", "Zašto baš danas", "Hladno staklo taštine"; s puno je srca otpjevala poznatu makedonsku pjesmu Aleksandra Sarijevskog "Zajdi, zajdi", kao i hit irske grupe The Script "Breakeven", čiju je završnicu obilježio impresivan solistički dijalog klavira i gitare. Dobro je zvučala i obrada Stingove pjesme "Fragile". Dina je u nastavku, sama na gitari, izvela i par svojih novih autorskih pjesama poput skladbe "Slutnja". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter