Produžit ce se natjecaj za dijelove "Brijuni rivijere"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi ministar turizma Veljko Ostojic najavio je da ce se produžiti natjecaj za dvije lokacije obuhvacene projektom "Brijuni Rivijera", Hidrobazu i Pinetu, i to za još šest mjeseci. Natjecaj za marinu završio bi u predvidenom roku.

- Formalno o tome još nije donijeta odluka jer je ona još uvijek u pripremi. Medutim, voljeli bismo da se taj rok produži jer su neki potencijalno zainteresirani investitori kasno dobili informaciju te su nas zamolili da produžimo rok. Ipak se radi o velikom projektu, kratak je bio Ostojic koji je u srijedu u Zagrebu novinarima predstavio i nove suradnike - svog zamjenika Olega Valjala te voditelja njegova kabineta Bernarda Zenzerovica.

Prema ranijoj shemi, rok za prijavu na medunarodni javni natjecaj za prikupljanje najpovoljnijih ponuda investitora u projektu "Brijuni rivijera" trebao je isteci 16. sijecnja.

Projekt vrijedan 330 milijuna eura izazvao je interes medunarodnih kompanija, a po informacijama iz tvrtke Brijuni rivijera, natjecajnu dokumentaciju dosad je podiglo 15 do 20 zainteresiranih investitora.

Na jednoj od dolazecih sjednica Vlade bit ce odabrani clanovi novog povjerenstva za provedbu tog projekta. U novom Vladinom povjerenstvu, kao i u onom prethodnom, sjedit ce devet clanova, i to petero iz Vlade i cetvero iz lokalne samouprave. Uz župana Ivana Jakovcica u povjerenstvu su bili gradonacelnik Pule Boris Miletic i njegov vodnjanski kolega Klaudio Vitasovic, dok je mjesto Opcine Fažana bilo prazno jer je vijece te opcine odbilo dati svoga clana zbog niza primjedbi na udio Opcine Fažana u projektu.

Uz Jakovcica, Miletica i Vitasovica u novom Vladinom povjerenstvu trebali bi biti premijer Zoran Milanovic, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, ministar turizma Veljko Ostojic te ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Radimir Cacic. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter