Produžen zakup urednim platišama

Trgovačko društvo POP d.o.o. platili 102 tisuće kuna duga (Arhiva)
Trgovačko društvo POP d.o.o. platili 102 tisuće kuna duga (Arhiva)

Grad Pula sklopio je ugovore o produženju zakupa za šest poslovnih prostora čime će mjesečno u gradski proračun prihodovati 13,6 tisuća kuna.

Riječ je o prostorima manje površine, a sudeći po cijenama zakupa, očit je zaokret jer umjesto visokih iznosa plaćat će se razumna cijena koja ne bi trebala zakupce pretjerano opterećivati u poslovanju.

Šest zakupaca zaslužilo je ovakav odnos jer su uredno plaćali zakup u poslovnim prostorima tijekom trajanja zakupa. I sam Grad Pula je istaknuo da je riječ o zakupcima koji su uredno izvršavali svoje obaveze te su zbog toga pozvani da usmenim putem pristupe očitovanju o nastavku zakupa po istim uvjetima iz prijašnjih ugovora.

Najvišu cijenu za ostanak u prostoru, koji je i najveći površinom, plaćat će Privredna banka - Laguna banka d.d. za obavljanje djelatnosti financijskog posredovanja što je i do sada činila u Banovčevoj 2 u prostoru površine 78 četvornih metara. Za to će mjesečno plaćati zakup u iznosu od 5.460 kuna, odnosno, 70 kuna po četvornom metru.

Zakupac poslovnog prostora u Laginjinoj 8, površine 50 četvornih metara, ostala je Mirjana Hinić koja će za obavljanje trgovinske djelatnosti plaćati mjesečni zakup u iznosu od tri tisuće kuna narednih deset godina.

Jednak iznos po kvadratu plaćat će i Ljiljana Butković za poslovni prostor u Zagrebačkoj 11, gdje je za površinu od 40 četvornih metara u kojoj će se obavljati trgovinska djelatnost dogovoren mjesečni zakup u iznosu od 2.400 kuna.

Poslovni prostor u Banovčevoj 8, površine 39 četvornih metara za obavljanje trgovinske i uslužne djelatnosti u naredni desetogodišnji zakup dobila je Nevenka Deskar, koja će ga plaćati 1.950 kuna mjesečno.

Trgovačko društvo Rolando d.o.o. narednih deset godina, pak, nastavit će boraviti na adresi Kochova 7 u prostoru površine 32 četvorna metra koji služi za obavljanje kancelarijske djelatnosti, a za to će mjesečno plaćati 1.120 kuna.

Najmanji poslovni prostor, i najmanju zakupninu, ostvario je prostor u Gundulićevoj 23 površine 16 četvornih metara čiji je zakupac ostala Sabina Smoljan, koja će za obavljanje trgovinske i uslužne djelatnosti mjesečno plaćati 800 kuna.

S druge strane gradonačelnik Boris Miletić stavio je van snage odluku o otkazu ugovora o zakupu za četiri poslovna prostora čiji su zakupci podmirili svoja dugovanja u iznosu od 150 tisuća kuna.

Ta odluka vrijedi za trgovačko društvo POP d.o.o. koji za prostor u Ciscuttijevoj 9, površine184 četvorna metra, plaća mjesečni zakup u iznosu 18.584 kuna, a podmirilo je dugovanje od 102 tisuće kuna.

Zakup će nastaviti Flavija Poropat koja za prostor u Istarskoj 20, površine 22 četvorna metra plaća mjesečni zakup 1.320 kuna, te Fehmi Xhemajlija, koji za prostor u Usponu Vincenta od Kastva i Scalierovoj 2, ukupne površine 34,3 četvorna metra plaća ukupni mjesečni zakup u iznosu od gotovo 2.700 kuna.

Isto vrijedi i za Stefana Kurtija koji za prostor u Sergijevaca 53, površine 59 četvornih metara plaća mjesečni zakup 2.360 kuna, odnosno, 40 kuna po četvornom metru. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter