Produžen rok za upis na Politehniku

Svrha studija je izobrazba operativnih rukovoditelja
Svrha studija je izobrazba operativnih rukovoditelja

Jučer je trebao završiti upisni rok na pulskoj Politehnici, Visokoj tehničko-poslovnoj školi. Međutim, odlučeno je da se taj rok za sve zainteresirane studente ipak produži do 30. rujna, da bi svi imali mogućnost upisa u novu akademsku godinu.

Primjenjivo znanje

- Od samog osnutka Politehnike Pula glavna misao koja usmjerava rad ove institucije je da 'nema napretka bez znanja i kompetentnih stručnjaka'. Radnici koji posjeduju znanje najveća su vrijednost gospodarstva, a znanje o kojem se ovdje govori nije bilo koja vrsta znanja, već primjenjivo znanje, rekao je dekan Politehnike mr. sc. Davor Mišković.

Inače, Politehnika Pula već 15 godina školuje mlađe i malo starije studente koji imaju želju za stjecanjem novih znanja i prilika za profesionalnim napredovanjem.

- Želja nam je nastaviti pružati nove prilike za osposobljavanje stručnjaka za potrebe istarskog i hrvatskog gospodarstva. To činimo kroz naše postojeće, ali i novootvorene smjerove.

Ovom prilikom želimo podsjetiti potencijalne kandidate o mogućnostima studiranja na našoj instituciji i predstaviti naše studijske programe. Riječ je o preddiplomskom stručnom studiju Politehnike, novom kratkom stručnom studiju Politehnike i specijalističkom diplomskom stručnom studiju Kreativni menadžment u procesima. U svima još ima mjesta, istaknuo je dekan Mišković.

Preddiplomski stručni studij Politehnike temelji se na sličnim priznatim studijima u Europi i SAD-u, koncipiran je uvažavajući potrebe današnje industrije i gospodarstva. Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz područja tehnike, informatike, menadžmenta i ekonomike. Takav širok spektar znanja omogućava stručnjacima prepoznavanje i sagledavanje poslovnih problema s multidisciplinarnog aspekta. Svrha studija je izobrazba inženjera koji će uspješno upravljati poslovno-proizvodnim procesima, ljudima i organizacijom te biti nositelji rasta, razvoja i uspjeha poslovanja poduzeća. Studij se izvodi u trajanju od šest semestara (trogodišnji studij), a nakon završetka studija stječe se stručni naziv stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer politehnike.

Novi stručni studij

Novi kratki stručni studij Politehnike je dvogodišnji studij u tehničkom području koncipiran kao odgovor na potrebe za operativnim rukovoditeljima u industriji istarskog gospodarstva. Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz područja tehnike, organizacije, menadžmenta i informacijske tehnologije. Svrha studija je izobrazba rukovoditelja koji će na operativnoj razini učinkovito upravljati ljudima u proizvodnim procesima. Studij se izvodi u trajanju od četiri semestara, a nakon završetka studija student stječe stručni naziv stručni pristupnik politehnike. I konačno, specijalistički diplomski stručni studij "Kreativni menadžment u procesima" spada u ekonomsko područje. Svrha ovoga studija je stvaranje 'radnika znanja' koji će svojim kombiniranim znanjima i vještinama iz područja menadžmenta, ekonomike, poduzetništva, organizacije i informatike znati efikasno upravljati resursima i primjenjivati kreativne metode i tehnike za efikasno upravljanje procesima. Rezultat toga je poboljšanje poslovnih rezultata i uspjeh poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu. Studij se izvodi u trajanju od četiri semestara i omogućava stjecanje naziva stručni specijalist kreativnog menadžmenta.

Sve dodatne informacije o studiju, cijenama i uvjetima plaćanja mogu se dobiti kontaktom na brojeve 381-410, 098/724-810, e-mail: [email protected], na www.politehnika-pula.hr, ili na adresi Riva 6 u Puli. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter