Produžen pritvor pljačkašu vodnjanske benzinske

(Dejan ŠTIFANIĆ)
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Županijski sud je u petak odredio za Ivicu Petrovića (26) iz Režanci kraj Savičente produljenje pritvora i odredio jamčevinu od 300 tisuća kuna za izlazak iz pritvora. Petrovića se do sada sumnjiči za ukupno četiri razbojstva u Vodnjanu i Barbanu i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Tijekom zadnjeg razbojstva, u noći 11. kolovoza, Petrovića je policajac ranio vatrenim oružjem na benzinskoj pumpi Petrol u Vodnjanu. Nakon kratkotrajnog liječenja Petrović je istoga dana ispitan u pulskoj policiji te je priveden u istražni centar Županijskog suda u Puli gdje mu je određeno zadržavanje u pritvoru.

Podsjetimo da je te noći Petrović ušao u benzinsku postaju i djelatnicima zaprijetio razbijenom bocom, a kada su mu dvojica djelatnika u dobi od 27 i 18 godina predali novac Petrović je razbijenom bocom porezao 27-godišnjeg djelatnika i lakše ga ozlijedio.

No, kada je pokušao pobjeći sa mjesta zločina naletio je na policajce koji su bili prisiljeni uporabiti silu, odnosno pucati radi uhićenja. Naime, krajem srpnja i početkom kolovoza na pulskom području se dogodilo više razbojstava te je policija na više "opasnih" mjesta postavila zasjede.

Ispostavilo se da su dobro procijenili kada su troje policajaca smjestili kod vodnjanskog Petrola i uhitili razbojnika. Osim ozlijeđenog Petrovića i lakše ozlijeđenog 27-godišnjeg djelatnika nitko više nije stradao. Ravnateljstvo MUP-a RH je dva dana nakon pucnjave u Puli utvrdilo da je uporaba vatrenog oružja u ovom slučaju bila potpuno opravdana i zakonita.

Istraživanjem je utvrđena sumnja da je upravo Petrović 23. srpnja oko ponoći maskiran i naoružan razbijenom bocom opljačkao istu Petrolovu benzinsku u Vodnjanu.

Postoji sumnja da je slijedeća dva razbojstva počinio na Ininoj benzinskoj u Barbanu tako što je prvi put 1. kolovoza maskiran i uz prijetnju nožem od 46-godišnjeg djelatnika ukrao novac te je 9. kolovoza također s nožem i maskom na licu od 30-godišnjeg djelatnika Ine ukrao novac. Prema dosadašnjoj kaznenoj evidenciji Petrović nije kažnjavan niti je poznat policiji od ranije. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter