Producentu Veljku Despotu u Rovinju slomili nos

Veljko Despot
Veljko Despot

U petak navečer, na izlazu iz Ulice Joakima Rakovca na Trg brodogradilišta u Rovinju došlo je do neugodnog događaja, u kojem je kraći kraj izvukao Veljko Despot, poznati diskograf, producent i publicist.

Umjesto na koncertu Leonarda Cohena u Areni, Despot je sa slomljenim nosom završio u vozilu Hitne medicinske pomoći kojim je prebačen u pulsku bolnicu.

Po priopćenju koje smo dobili iz Policijske uprave istarske, provedenim izvidima utvrđeno je da je 2. kolovoza u 18.48 sati u Ulici Joakima Rakovca u Rovinju došlo do narušavanja javnog reda i mira. Šezdesetpetogodišnji Zagrepčanin (Veljko Despot, op. a.) upravljao je BMW-om zagrebačkih registracijskih oznaka, no zbog nepropisno parkiranog vozila nije mogao nastaviti vožnju pa je počeo trubiti.

Tada ga je 28-godišnjak iz Rovinja upozorio da na taj način uznemiruje goste u ugostiteljskom objektu. Nakon kraće prepirke 28-godišnjak je udario u glavu 65-godišnjaka i lakše ga ozlijedio.

Protiv obojice muškarca bit će podnesen optužni prijedlog zbog kršenja javnog reda i mira.

Budući da smo doznali da je 28-godišnjak konobar restorana Mikula, koji je smješten uz izlaz iz Rakovčeve na Trg brodogradilišta, zatražili smo izjavu vlasnika lokala Prena Giokaja. On nam je u telefonskom razgovoru u početku rekao da nije došlo do ozljeđivanja Despota, već do prepirke, a kada smo mu ukazali da smo o tome dobili priopćenje policije, kazao nam je da je do incidenta došlo zbog uznemirivanja njihovih gostiju. Po riječima Giokaja, na ulici je bilo parkirano vozilo, a Despot je trubio, na što su gosti negodovali.

- Nisam očekivao da će me udariti mlad čovjek, znatno mlađi od mojih sinova. Nikada me nitko u životu nije udario, nikada se nisam tukao. Ovoga je kao zasmetalo što sam u autu - potrubio. Bilo je to nakon što sam već neko vrijeme strpljivo čekao, jer nisam automobilom mogao izaći iz ulice. Ulaz u ulicu posve je zapriječio neki auto koji je vozač ostavio spuštenih stakala - dakle, bio je negdje u blizini.

Nije to prvi put da je na tome mjestu takva situacija, mi vozači koji tuda prolazimo, malo pričekamo. A kada nitko ne dolazi, onda zatrubimo. Nijednom do sada nitko zbog toga nije imao problem, koliko znam, pojasnio nam je neugodan događaj Despot, koji veći dio godine živi u Rovinju. (A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter