Produbljivanje suradnje između Veneta i Istre


Istra i talijanska regija Veneto imaju brojne mogućnosti suradnje, poput ekonomske, kulturne, turističke. Suradnja se osobito može razvijati putem zajedničkih EU-projekata, a osobito nakon što Hrvatska iduće godine uđe u europsku obitelj, zaključak je s jučerašnje manifestacije pod nazivom "Veneto i Hrvatska: procesi integracije u korištenju gospodarskih potencijala" održane u sklopu Dana otvorenih vrata – 10. europskog tjedna regija i gradova u mjestu Montecchio Maggiore kod Vicenze.

Cilj ovog događaja je bolja uspostava međuregionalnih odnosa između Italije i Hrvatske, osobito otvaranje mostova suradnje s regijom Veneto, priopćili su iz Istarske županije.

Istru su predstavljali Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije, te županijska vijećnica Alida Perkov, ujedno i predstavnica HGK-Županijske komore Pula, a u radu manifestacije sudjelovao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Damir Grubiša.

Oni su, uz ostalo, istaknuli odličnu suradnju ureda dviju regija u Bruxellesu, s naglaskom na njihova dosadašnja iskustva na područjima gospodarske i turističke suradnje, transporta i promocije tipičnih regionalnih proizvoda. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter