Prodavali sve za proizvodnju opijata?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretragom prodavaonice «Snail smart shop» u središtu Rijeke, u Ulici Blaža Polica 5 na Brajdi, policija je pronašla sumnjive materije i opremu koja služi za uzgoj indijske konoplje, od koje se dobiva marihuana.

Temeljem naloga istražnog suca rijeckog Županijskog suda, policijski službenici krenuli su u pretragu prodavaonice; pronadeni su i oduzeti predmeti i biljne materije za koje se sumnja da u sebi sadrže tvari i pripravke koji se nalaze na popisu droga, odnosno psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, kao i tvari koje se mogu upotrijebiti za izradu opijata.

Pronadeni su i oprema i pribor namijenjeni uzgoju cannabisa i to: lampe, prigušnici, testeri, transformatori, ventilatori, šatori za laboratorijski uzgoj, filteri, epruvete, mreže, fleksibilne cijevi, termohigrometri, preparati za rast biljaka i razlicito umjetno gnojivo...

Policija je u prodavaonici našla i niz predmeta što služe konzumaciji marihuane: lule, bongove, drobilice, rizle, kutijice.... Uz to, ispostavilo se da se u prodavaonici u središtu Rijeke nalaze i precizne digitalne vage. Nadeni su i razni promotivni materijali, kao što su casopisi, posteri, katalozi i kape s otisnutim logotipom marihuane i hašiša.

Policijska istraga još je u tijeku, a trenutacno policija sumnja da je pocinjeno više kaznenih djela iz domene droga. Policijski istražitelji vjeruju da se u pozadini otkrivanja inkriminiranih predmeta nalaze kaznena djela povezana s posjedovanjem i kupoprodajom opreme, kao i tvari, što su inace namijenjene proizvodnji droge.

Policija ocjenjuje da ce slucaj rezultirati i prekršajnim prijavama iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Istovremeno, provedenim upravno-inspekcijskim nadzorom utvrdeno je više prekršaja iz nadležnosti poreznih, inspekcijskih i carinskih službi u suradnji s kojima je policija usko suradivala u dosadašnjem dijelu istrage.

Prema posljednjim informacijama, kriminalistickoj obradi podvrgnuto je više osoba, izmedu ostalog, i iz Zagreba.

Inace, prodavaonica «Snail smart shop», što se nalazi preko puta Gradskog kazališta lutaka na Brajdi, otvorena je prije tri i pol mjeseca. Prilikom otvorenja vlasnik shopa Vibor Velcic najavio je prodaju, izmedu ostalog, nargila, lulica, rola za zamatanje, drobilica, rizli, ali i razlicitih biljnih pripravaka za opuštanje te opremu za uzgoj kucnog bilja. Sve što se nalazi na policama ugodnog i lijepo oslikanog «Snail smart shopa», naglasio je Velcic, potpuno je legalno i u tome je i najveci «štos».

Istražitelji, po svemu sudeci, ne misle tako, a kakav ce biti epilog slucaja, pokazat ce vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter