Prodavali lažnjake na štandovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Službenici Policijske postaje Labin 28. srpnja kontrolirali su štandove za prodaju robe u Rapcu gdje su kod 26-godišnjaka iz Zagreba pronašli vecu kolicinu torbi, suncanih naocala, rucnih satova i remena renomiranih robnih marki. Buduci da je postojala sumnja da se radi o plagijatima, sva je pronadena roba privremeno oduzeta i poslana na vještacenje, a rezultati strucnog pregleda potvrdili su da se radi o krivotvorinama.

Porecka je policija pak 9. kolovoza u turistickom naselju na štandu 57-godišnjaka iz Zagreba pronašla manju kolicinu torbica i naocala zašticenih robnih marki, kao i kod 28-godišnjaka iz Kistanja, koji je svoj štand smjestio na turistickom šetalištu. Roba je privremeno oduzeta, a rezultati strucnog pregleda pokazali su da se i u ovim slucajevima radilo o krivotvorinama. Obrtnici za tu robu nisu imali vjerodostojnu dokumentaciju o nabavi.

Zbog osnovane sumnje da su pocinili kazneno djelo povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tude tvrtke, protiv dvojice Zagrepcana i 28-godišnjaka slijede kaznene prijave u redovnom postupku, kao i za kazneno djelo povrede obveze vodenja trgovackih i poslovnih knjiga. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter