Prodavacici peršina smanjena kazna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodavacica s vodnjanske tržnice, 75-godišnja umirovljenica, ipak nece morati platiti kaznu od 18.500 kuna, koja joj je odredena prošle godine jer na svom štandu nije citko i vidljivo istaknula cijenu peršina i cešnjaka. Umirovljenicu koja preživljava s manje od dvije tisuce kuna mjesecno, Prekršajni sud u Puli proglasio je krivom, ali joj je umjesto prvotne drakonske odmjerio kaznu od tri tisuce kuna.

Njezin odvjetnik Goran Pajic kazao nam je da je obrana ostala ustrajna u dokazivanju da vodnjanska umirovljenica nije prekršajno odgovorna. Usprkos tome, kazao je, sutkinja Jasminka Posenjak proglasila ju je krivom te joj izrekla kaznu.

"Još nismo dobili pismeni otpravak presude, stoga ne znamo cime se sutkinja rukovodila kada je odlucivala", rekao je Pajic te najavio da ce se, bez obzira na obrazloženje presude, žaliti Visokom trgovackom sudu RH.

U veljaci prošle godine gospodarski inspektor zatekao ju je na štandu da prodaje voce i povrce bez odobrenja, zbog cega joj je sutkinja Posenjak izrekla kaznu od 16.700 kuna plus 150 kuna sudskih troškova. Kavric je kazala da nije znala da joj za prodaju voca i povrca treba odobrenje. Potom je svoj status na tržnici regulirala, no onda ju je u rujnu ponovno posjetio gospodarski inspektor te joj ponovno napisao kaznu zbog necitke i nevidljive cijene peršina i cešnjaka.


Podijeli: Facebook Twiter