Prodao tude nekretnine za 200.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samir Šabanovic (46) iz Umaga osnovano je osumnjicen za kazneno djelo prijevare prodajom dva poljoprivredna zemljišta na podrucju Brtonigle. Temeljem zahtjeva Opcinskog državnog odvjetništva iz Buja policija je provela izvide i utvrdila osnovanu sumnju da je 72-godišnji slovenski državljanin iz Izole u prosincu 2006. godine prodao dva poljoprivredna zemljišta od 9.908 i 7.750 kvadratnih metara kod Brtonigle 35-godišnjem slovenskom državljaninu za 144 tisuce kuna.

No, kako se 35-godišnjak, prema tadašnjim propisima RH, nije mogao uknjižiti kao vlasnik nekretnine, kao kupac je naveden Šabanovic. Prema njihovom dogovoru, Šabanovic je odmah po promjeni zakonskih odredbi, ili kada to bude moguce, parcele trebao uknjižiti na 35-godišnjaka. Istoga dana Šabanovic je, kao osiguranje dogovorenog s prodavacem i kupcem, potpisao specijalnu punomoc slovenskim državljanima i oporuku kojom u slucaju smrti sporne nekretnine ostavlja 35-godišnjaku.

Pored toga, sklopio je s njima ugovor o osnivanju založnog prava te u svojstvu prodavatelja ugovor o prodaji nekretnine. Šabanovic je, medutim, ne pridržavajuci se dogovora, dvije nekretnine vec u svibnju prošle godine prodao za 200 tisuca kuna 49-godišnjaku iz Umaga bez znanja i dopuštenja vlasnika nekretnine, doznajemo od Nataše Rogic, glasnogovornice PU istarske.

Šabanovic je ovoga ljeta krajem srpnja vec bio na stranicama crne kronike zbog neovlaštenog držanja zašticene kornjace glavate želve u akvariju svog restorana San Marco u Umagu. Naime, državni inspektorat mu je restoran zatvorio od 24. srpnja do 23. kolovoza zato jer su zatekli cetiri radnika na crno. Šabanovic se odlucio na zatvaranje restorana umjesto placanja 30 tisuca kuna za svakog neprijavljenog radnika. Policiji je poznat po raznim kaznenim djelima imovinskog karaktera, protuzakonitog ribolova, prijevare, prijetnje, nedozvoljenom trgovinom i zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.


Podijeli: Facebook Twiter