Prodanov: Kuću nije srušio krojački stroj

Risto Prodanov ispred onog što je ostalo od njegove kuće (M. ANGELINI)
Risto Prodanov ispred onog što je ostalo od njegove kuće (M. ANGELINI)

Kuća u Premanturi na adresi Selo 83 srušena je namjerno i teza o "nesreći" prilikom izvlačenja krojačkog stroja (što je po navodu DORH-a prouzročilo njeno rušenje) ne stoji. Zaključak je to Riste Prodanova, sadašnjeg vlasnika kuće koja mu je pripala nakon što mu prijašnji vlasnik Damir Jurašin nije vratio novac posuđen za dovršetak kuće i restorana.

Naime, prije nekoliko dana je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Jurašina tereteći ga da je 14. siječnja 2013. srušio kuću prilikom izvlačenja krojačkog stroja teškog 2,5 tone, a to se dogodilo jer je upravo taj krojački stroj bio dio nosivog elementa te građevine. Međutim, Prodanov opovrgava takve navode iz optužnice.

- Jurašin je unajmio bager jer je valjda odlučio da mi neće dati kuću. Rušenje je počelo oko 10 sati, tamo sam došao oko 14 i vidio kuću srušenu do pola, restoran je još bio čitav. Zvao sam policiju i kad je došla već je bio srušen i dio restorana. Tako da krojački stroj koji je prema Jurašinu uzrokovao rušenje, odnosno njegovo izvlačenje, ne stoji.

Kuća i restoran su dva odvojena objekta, i točno se vidi da je rušena kuća pa restoran, kaže Prodanov. Dodaje da je rušenje trajalo satima, da kuća nije sama od sebe pala te da je danima prije rušenja kuća bila otvorena, a Jurašina je vidio kako iz nje odnosi stvari. (T. GRBIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter