Prodano šest slika za pomoć djeci žrtvama nasilja

Patrizia Milani uz sliku pulske slikarice Aleksandre Rotar (S. Z. T.)
Patrizia Milani uz sliku pulske slikarice Aleksandre Rotar (S. Z. T.)

Da Puljani znaju prepoznati pravu akciju pokazalo se nebrojeno puta dosad, a o tome zorno svjedoči i šest prodanih slika u Puli u sklopu humanitarne izložbe "Umjetnošću protiv nasilja u obitelji". Riječ je o međunarodnom projektu Districta 126 Lions cluba International Hrvatske te Lions clubova Pula, "Kontesa Nera" iz Zagreba i "Zarja" iz Maribora.

Izložba s 49 slika i skulptura putovanje je započela krajem siječnja u Zagrebu, potom se preselila u Maribor te je naposljetku na sam Dan žena, 8. ožujka otvorena u Puli. Nakon ljetne pauze nastavit će svoj put po Hrvatskoj, a potom i Italiji.

- Prikupljenim novcem omogućit će se školovanje za troje osnovnoškolaca, u dobi od 9 do 13 godina, iz Hrvatske koji su bili žrtve nasilja u obitelji. To je zasigurno dobar motiv da Puljani prošeću do galerije Vincenta iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu, gdje će izložba trajati do subote 22. ožujka i možda se odluče kupiti koju sliku ili skulpturu koje su doista prekrasne, rekla je Patrizia Milani, članica pulskih Lionsa.

Na ovoj humanitarnoj izložbi radove izlažu umjetnici Ante Živković Fošar, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač, Vera Antolić, Đuka Siroglavić, Katja Majer te Puljanke Loreta Buršić, Aleksandra Rotar i Sonja Milotić Šesto. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter