Prodane karte za utakmicu Hrvatska - Ceška

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak ujutro je prodan prvi veci kontingent ulaznica za nogometnu utakmicu Hrvatske i Ceške koja ce se 9. veljace igrati u Puli, na novom stadionu Aldo Drosina. Hoce li još biti karata u prodaji, znat ce se u ponedjeljak.

Inace, u cetvrtak vec oko 11.30 sati, pola sata prije najavljenog pocetka prodaje karata za medunarodnu prijateljsku utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Ceške koja se igra u srijedu, pred blagajnom smještenom uz sjevernu tribinu Gradskog stadiona "Aldo Drosina" strpljivo je u redu stajalo više od 400 ljudi.

- Stigao sam još u osam sati ujutro i cekam da kupim cetiri ulaznice. Zamolili su me sin i unuk, pa sam i došao, rekao je umirovljenik Branko Banovic, koji je nedugo zatim postao ponosnim vlasnikom prvih ulaznica kupljenih u Puli.

"Srebrnu medalju" osvojila je Petra Zuric koja je u red stala u devet sati. - Suprug i kolege nisu mogli zbog posla doci po karte pa su me zamolili da ih kupim. Bilo je ponuda da za 50 kuna prepustim svoje mjesto, ali nisam pristala, rekla je Petra.

Medu prvima u redu pred blagajnom svoje je mjesto našao i vjerni navijac pulskog nogometnog prvoligaša "Istre 1961" Albino Padjen, redovan gost i na utakmicama i na treninzima. Priliku da na renoviranom "Drosini" pogleda dvoboj Hrvatske i Ceške nije ni u ludilu mislio preskociti.

- U red sam stao u 9 sati i 45 minuta. Uzbuden sam jer cu nakon toliko godina opet kupiti ulaznice za utakmicu na ovom stadionu, opet cu gledati nogomet na "Drosini". Vjerujem da ce biti dobra utakmica jer je i reprezentacija Ceške predvodena golmanom Cechom i Rosickym vrlo jaka, rekao je Padjen. (R. CAR, snimio M. ANGELINI)







Kako je tko dolazio do blagajne kupovao je po cetiri ulaznice, maksimum koji je pojedinac mogao dobiti. U redu su strpljivo cekali i djelatnici "Drosine", Silvana Sorbola Rožankovic i Jetiš Eko Bajrami kojima su prijatelji i znanci uzalud telefonom narucivali ulaznice. Sveto pravilo o samo cetiri ulaznice vrijedilo je i za njih.

Ukupno je prvog dana u prodaju po istarskim gradovima pušteno 6.300 ulaznica, od cega 5.300 u Puli.

Trening otvoren za javnost
Hrvatska nogometna reprezentacija predvodena izbornikom Slavenom Bilicem održat ce u ponedjeljak s pocetkom u 17 ili 17.30 sati trening na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", osim u slucaju izrazito nepovoljnih vremenskih prilika. Zbog velikog interesa i na inzistiranje samoga izbornika odluceno je da ce cijeli trening biti otvoren za javnost, a ne samo prvih 15 minuta kako je ranije bilo dogovoreno. Kockasti ce biti smješteni u Rovinju, u hotelu "Park" gdje ce doci u nedjelju navecer.
Reprezentacija Ceške pak u Pulu stiže u utorak i svoj ce jedini trening na "Drosini" odraditi u 18 sati.


Podijeli: Facebook Twiter