Prodane fotografije 1. koncerta Beatlesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesetak do sada neobjavljenih fotografija prvog koncerta Beatlesa u SAD-u 1964. prodano je za više od 360.000 dolara na aukcijskoj prodaji na Rockeffeler Plazi u New Yorku , objavila je aukcijska kuca Christie's.

Cetrdeset i šest crno-bijelih fotografija, djela fotografa Mikea Mitchella, koji je tada imao samo 18 godina, prodano je za 361.938 dolara (oko 257.000 eura), prema priopcenju Christie'sa, koji je predvidao da ce se prodajom dobiti ne više od 100.000 dolara. Najtraženija fotografija pokazuje Beatlese na pozornici s leda, a prodana je za 68.500 dolara.

Mitchellove fotografije su snimljene 11. veljace 1964. u Washington Coliseumu, na koncertu na koji je došlo 8.000 ljudi i koji je zapalio iskru "beatlemanije" u SAD-u. Tog su dana cetvorica u SAD-u gotovo nepoznatih mladica upala na najvece glazbeno tržište svijeta i održala svoj prvi koncert u SAD-u.

Prema priopcenju Christie'sa, taj ce koncert "ostati najvažniji dogadaj u povijesti Beatlesa, a Mike Mitchell je bio tamo i uhvatio taj trenutak".


Podijeli: Facebook Twiter