Prodan prostor Arena modne kuće u kojem je trgovina antikviteta


U utorak je na Trgovačkom sudu u Rijeci prodan poslovni prostor Arena modne kuće d.o.o. u stečaju na pulskoj Rivi. Stečajna upraviteljica Marija Ružić otkrila nam je da prodan prostor u prizemlju koji je dan u zakup trgovini antikviteta.

Po početnoj ponuđenoj cijeni od milijuna kuna prodano je 272,47 četvorna metra. Za ostalih 3.243 četvorna metara, koji su ponuđeni za 11,1 milijuna kuna, nije bilo interesenata.

Ružić kaže da će te prostorije ponuditi na šestoj dražbi koja će se održati krajem rujna, kada će sniziti cijene za dodatnih 15 posto. Inače, stečajna upraviteljica nam je u nekoliko navrata navela da će prihod od prodaje biti uplaćen razlučnom vjerovniku, odnosno OTP banci, koja je dobila i novac od prodaje strojeva.

Ranije nam je stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin pojasnila da će dobivenim novcem od prodaje zgrade ili njezinih dijelova, namiriti razlučne vjerovnike te očekuje da će biti novca i za radnike i ostale vjerovnike.

Podsjećamo da su u prethodne četiri dražbe prodani prostori u prizemlju. Za 900 tisuća kuna prodano je 143,6 četvorna metra gdje je nekad bila bankarska poslovnica, prvo Brod, a kasnije Kent banke.

Za 450 tisuća kuna prodano je 99 kvadrata prostora u prizemlju nasuprot zgrade Urbisa, odnosno obuhvaća dio sadašnje trgovine antikviteta i prostor koji se nadovezuje na tu trgovinu.

Prodan je prostor u prizemlju koju koristi Tekop Nova. Prostor od 421 četvornog metra u travnju je ponuđen za 2,4 milijuna kuna, a prodan je za polovicu tog iznosa. Inače, u prve dvije dražbe nekretnine Arene su nuđene za ukupno 18,6 milijuna kuna.

Potom snižene na 16,2 milijuna, pa na 14,2 milijuna i na koncu na 12,1 milijun kuna. Krajem rujna očekuje se da će biti ponuđene za oko 10 milijuna kuna. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter