Prodali kcer da bi otplatili dug za konja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi isplatili 5.000 kuna dugovanja za nabavljenog konja te zaradili još 3.000 kuna, supružnici iz Capraških Poljana kraj Siska prodali su svoju 15-godišnju kcer!

Ovaj nevjerojatni slucaj otkrila je sisacka policija u suradnji s Centrom za socijalnu skrb te uhitila 69-godišnjaka i njegovog 34-godišnjeg sina koji su djevojcicu kupili, kao i roditelje koji su se odlucili na ovaj neljudski potez.

Utvrdeno je, kako je u utorak priopcila Policijska uprava sisacko-moslavacka, da je krajem prošlog mjeseca 69-godišnjak sa svojim sinom došao u Capraške Poljane kod 38-godišnjaka i njegove nevjencane supruge buduci da su mu bili dužni 5.000 kuna za konja kojeg im je prodao.

U meduvremenu su nevjencani supružnici isposlovali dogovor sa 69-godišnjakom - oprost dugovanja te isplatu 3.000 kuna u zamjenu za njihovu 15-godišnju kcer koja je u novoj obitelji trebala prisilno raditi i služiti.

Za sada nema službene potvrde da je djevojka kupljena i radi udaje, no susjedi sumnjaju da je 69-godišnjak imao upravo takve planove s 15-godišnjakinjom. Prema kaznenoj prijavi, nevjencani supružnici te otac i sin zaradili su prijave zbog trgovine ljudima i uspostave ropstva.

Slucaj se poceo raspletati nakon što su susjedi iz Capraških Poljana, kao i nekoliko ucenika iz lokalne škole, primijetili da 15-godišnjakinje nema, što su prijavili policiji i Centru za socijalnu skrb. Ubrzo je utvrdeno da je otac, unatoc majcinom protivljenju, prodao 69-godišnjaku jednu od svojih kceri. Nije mario ni za djevojcino negodovanje, vec mu je jedini cilj bio riješiti se dugova.

Cetvero upletenih u neljudsku igru sudbinom 15-godišnjakinje privedeno je u utorak na Županijski sud u Sisku, a djevojka je vracena u svoj dom. Brigu o njoj preuzeo je Centar za socijalnu skrb.


Podijeli: Facebook Twiter