Prodaju se vile i apartmani Kempinskog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agencija nekretnina Slovenia Invest sa sjedištem u Londonu oglasila je prodaju vila i apartmana u vlasništvu Rezidencije Skiper. Na web stranicama ove britanske tvrtke, koja u Sloveniji ima svoju tvrtku kcer pod imenom S-Invest, moguce je procitati da se prodaju ne samo 22 nove vile izgradene unutar Kempinski Adriatic resorta, vec i nekretnine koje su zidane prije nekoliko godina.

Nešto su povoljniji stariji apartmani za koje treba izdvojiti najmanje 440.000 eura, a želi li se kupiti vila, najniža cijena je 935.000 eura. Što se tice novih nekretnina, cijene apartmana krecu se od 650.000 eura, a najjeftinija vila stoji 3,6 milijuna eura. Na ovaj smo oglas naišli nedugo nakon što je direktorica Rezidencije Skiper Ljubica Marfan izjavila da se ne prodaje imovina ovog turistickog resorta u vlasništvu slovensko-austrijskog kapitala.

Naime, prije tjedan dana Marfan je negirala navode iz jednog austrijskog lista da se prodaje netom otvoren hotel Kempinski zbog nepodmirenih dugovanja prema Hypo banci, koja je kreditirajuci citav projekt postala i jedini pravi vlasnik svih nekretnina. Istovremeno je istaknula da iskljucivo ova austrijska banka ima pravo raspolagati imovinom turistickog kompleksa jer su objekti opremljeni i otvoreni zahvaljujuci upravo kreditima Hypo banke.

Medutim, na web stranicama londonske tvrtke Slovenia Invest jasno je oglašena prodaja vila i apartmana. U oglasu piše da se radi o potpuno novom i modernom kompleksu zgrada koji ukljucuje hotel Kempinski, golf igralište s 18 rupa, marinu, kongresni centar, kapelicu, Rezidenciju Skiper i vile Kempinski. Od direktorice smo zatražili da nam pojasni, dakle, prodaju li se vile i apartmani kraj Savudrije i tko ih prodaje buduci da samo Hypo banka, prema njenim rijecima, može raspolagati objektima, a ona navodno nije pocela prodaju ni hotela Kempinski ni ostale imovine.

Iz rijecke tvrtke Predikat, koju je Rezidencija Skiper angažirala za odnose s javnošcu, odgovaraju da je jedno prodaja imovine, a drugo pojedinih apartmana i vila. "Svakako morate napraviti razliku izmedu eventualne promjene vlasnika u projektu prodajom cjelokupne ili dijelova imovine u odnosu na prodaju pojedinog apartmana ili vile", veli direktor Predikata Boris Lešic.

Dodaje da je u projektu poslovnim planom predvideno da se dio vila i apartmana ponudi zainteresiranim kupcima na prodaju i tako djelomicno osigura povrat investicije. "Kao što smo i ranije navodili, samo Hypo banka može odlucivati o prodaji citavog projekta jer je imovina opterecena hipotekom banke", odgovorio je.

Ostalo je nejasno što su vile i apartmani ako nisu imovina Rezidencije Skiper te koliko ce ovih gradevina biti prodano, a koliko iznajmljeno. Posjetimo da je bivši vlasnik i tvorac projekta Rezidencije Skiper Miro Oblak, kada je poceo gradnju na ovim prostorima, uvjeravao da se nekretnine nece prodavati, vec iznajmljivati u turisticke svrhe. Kakva ce biti sudbina Rezidencije Skiper i samog hotela Kempinski pitali smo prije tjedan dana odgovorne osobe u Hypo banci zadužene za ovaj projekt, ali odgovor iz Klagenfurta još cekamo.


Podijeli: Facebook Twiter