Prodaju se četiri prostora i dvije garaže


Krajem listopada Grad Pula je raspisao javni natječaj za prodaju poslovnih prostora. Riječ je o prodaji dvije garaže na tromeđi Faverijske, Štiglićeve i Tesline ulice, te poslovnih prostora u Keršovanijevoj, Trinajstićevoj i Kandlerovoj ulici te Danteovom trgu. Prodaju li se svi gradski prostori u blagajnu Grada Pule prihodovat će se najmanje gotovo 75 tisuća eura (po 7,5 kuna za jedan euro), odnosno, preko 550 tisuća kuna.

U gradsku blagajnu pola milijuna kuna

Garaža površine 15 četvornih metara na lokaciji Faverijska 10-Štiglićeva 3-Teslina 46 prodaje se po početnoj cijeni od 3.966 eura, odnosno 264,4 eura po kvadratu. Na istoj lokaciji prodaje se i garaža površine 17 četvornih metara, čija je početna cijena 4.490 eura, odnosno ista cijena kvadrata u eurima.

Od poslovnih prostora na natječaju najskuplju kvadraturu ima onaj u Keršovanijevoj 27. Tamo se poslovni prostor površine 16 četvornih metara prodaje po početnoj cijeni od 11.360 eura, odnosno 710 eura po četvornom metru. Najjeftiniji poslovni prostor na natječaju je, pak, onaj na Danteovom trgu 5, gdje se poslovni prostor površine gotovo 30 četvornih metara prodaje po početnoj cijeni od 12 tisuća eura, odnosno oko 400 eura po četvornom metru.

U Kandlerovu za 30 tisuća eura

Na natječaju se nalazi i poslovni prostor površine 20 četvornih metara u Trinajstićevoj 16, koji se prodaje po cijeni od 13 tisuća eura, odnosno 650 eura po kvadratu. Posljednji poslovni prostor koji se prodaje na ovom natječaju je onaj u Kandlerovoj 10, površine 45 četvornih metara, čija je početna cijena 29.675 eura, odnosno oko 660 eura po četvornom metru. Riječ je o prostoru u zgradi gdje je bio nekadašnji prostor Udruge mladih ZOOM, iz kojeg je udruga iselila jer se zgrada počela urušavati uslijed obližnjih građevinskih radova. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter