Prodajom parcela Grad bi u blagajnu "pospremio" četiri milijuna kuna

U istarskim gradovima, pa tako i u Poreču, najviše su glasova građani dali Kukuriku koaliciji, HDZ-u i ORaH-u (M. MIJOŠEK)
U istarskim gradovima, pa tako i u Poreču, najviše su glasova građani dali Kukuriku koaliciji, HDZ-u i ORaH-u (M. MIJOŠEK)

Rovinjski je gradonačelnik Marko Paliaga je prema odluci o gospodarenju nekretninama Grada Rovinja raspisao natječaj za prodaju dviju nekretnina (k.č.2441/34 i k.č.2441/35) koje se nalaze unutar Detaljnog plana uređenja naselja Salteria u Rovinju. Nekretnine su jednake površine od po 1.544 četvornih metara, početni iznos prodajne cijene za svaku je postavljen na 1,4 milijun kuna, a jamčevina na 353 tisuće kuna. Namjena čestica je isključivo stambena, a na svakoj od čestica moguća je gradnja višeobiteljske slobodnostojeće građevine s najviše šest stambenih  jedinica, pri čemu se i apartman smatra stambenom jedinicom.

Četiri stana od po 50-ak kvadrata

Razgledavanje nekretnina koje su predmet ovog natječaja održano je prošlog petka, a otvaranje i razmatranje pisanih ponuda provest će povjerenstvo za provedbu natječaja ovoga petka u 9 sati u prostorijama gradske uprave Grada Rovinja. Kada bi se sve nekretnine prodale po početnoj cijeni Grad bi u gradsku blagajnu "pospremio" četiri milijuna kuna.

Grad Rovinj nadalje prodaje sedam stanova odnosno nekretnina. Prvi je stan površine 52 četvorna metra (u prizemlju i na prvom katu) na adresi Ulica De Amicisa 10, a početna cijena iznosi 435 tisuća kuna. Stan je izvan funkcije i u lošem stanju. Nalazi se na području pretežito stambene namjene unutar kulturno-povijesne cjeline grada Rovinja, a na kulturnom dobru se radovi mogu izvoditi tek uz potvrdu i prethodno odobrenje Konzervatorskog odjela u Puli. Također se prodaje stambeni prostor na trećem katu i potkrovlju zgrade površine 60 četvornih metara na adresi Ulica Ferri 21. Početna prodajna cijena iznosi 361 tisuća kuna, a jamčevina 90 tisuća kuna. Stambeni prostor na trećem katu predstavlja garsonijeru, dok je potkrovlje u naravi jedna velika prostorija u čijem se uglu nalazi improvizirana kupaonica. Oba prostora su u derutnom stanju. Pristup predmetnoj nekretnini iz sigurnosnih razloga nije moguć te se ista prodaje po načelu "viđeno-kupljeno". Treći se stan nalazi na prvom katu na adresi Ulica Ferri 23, a u naravi se sastoji od dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, kupaonice i jedne sobe ukupne površine 37 četvornih metara. Početni iznos je 235 tisuća kuna. Četvrta nekretnina je tavan u Ulici Joakima Rakovca 42, a početne vrijednosti od 89 tisuća kuna. Izmjerena površina tavana je 53 četvornih metara i terase 10 četvornih metara, međutim zbog visina i namjene prostora neto korisna površina istog iznosi 17 četvornih metara. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter