Prodajom do normalnog funkcioniranja

Pulski nogometaši prilikom vježbi u svlačionici (M. ANGELINI)
Pulski nogometaši prilikom vježbi u svlačionici (M. ANGELINI)

Nedjelju, drugi dan zimskih priprema, nogometaši Istre 1961 proveli su na "Drosini". Kao što je i obećao, Igor Pamić je poštedio svoje pulene odlaska u fitnes te su tako starosjedioci na meniju jutarnjeg treninga imali ponuđeno samo jedno, trčanje. Dok su oni na glavnom terenu odrađivali dvije dionice u trajanju od 20 minuta, sedmorica novih lica "pojačani" Hadžićem, Dadićem i Uroševićem su se na igralištu s umjetnom travom družili s "high-tech" spravama kondicijskog trenera Elvisa Peršića. Vremena za provjeru nema puno i tako će Paminjo nakon subotnje međusobne utakmice i nedjeljne provjere brzine dobiti dobar uvid u mogućnosti igrača pristiglih na probu.

Poslijepodnevni trening donio je druženje s loptom koje se također odvijalo na igralištu s umjetnom travom. Krenulo se s vježbama za kontrolu i brzinu predaje lopte, radilo se na povećanju eksplozivnosti i agilnosti, a potom su na red došle napadačke akcije i uvježbavanje završnice, rak-rane "zeleno-žutih" u prvom dijelu sezone. Popodnevnog treninga su u cijelosti bili pošteđeni Zvonko Pamić, Radonjić i Janjušević, dok su njegov završni dio "preskočili" Pavlović, Franjić i Vukman. Što se tiče igračkog kadra, nedjelja nije donijela nikakvu promjenu u odnosu na subotu, a Marin Zulim, koji se nije pojavio na prvoj prozivci, opravdao je to bolešću i njegov se dolazak uskoro očekuje. Isti je slučaj i s igračima kojima je Paminjo dao dva slobodna dana, dok je po svemu sudeći Ivan Graf zaključio pulsku priču.

- Trebamo još riješiti papirologiju, ali kako stoje stvari Graf definitivno odlazi u jedan klub iz druge poljske lige. On se korektno javio, rekao da ima ponudu i pitao kakvi su uvjeti te smo se brzo dogovorili. Nismo tražili nikakvu odštetu, kompenzirat ćemo ispisnicu s primanjima koje mu dugujemo i to je to - potvrdio nam je Neven Šprajcer, direktor Istre 1961, osvrnuvši se i na druge odlaske iz pulskih redova. - Postoje objektivni razlozi zašto moramo prodati neke igrače, a glavni je da bi mogli normalno funkcionirati te je za očekivati da će biti još odlazaka, no više ćemo znati kroz par dana. Nekih kontakata ima i vjerujem da bi tijekom ovog tjedna trebali sve definirati kako bi najkasnije do nedjelje znali na čemu smo. Postoje konkretni interesi za Joa, Blagojevića, Woona i Obšivača, a pojavio se i određeni interes za Brkića, ali to je u ovom trenutku ispod nivoa kojeg smo mi očekivali i tražili, odnosno ponuda je manja od vrijednosti koju mi smatramo da će danas-sutra Brkić dostići. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter