Prodaje se Purisova Tvornica stocne hrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlog je tjedna Puris objavio da ima novog direktora. Dušana Tomaševica je nakon tri godine mandata zamijenio Miodrag Cavic. On je šesti celnik pazinske tvrtke u proteklih deset godina. Novi direktor vec je najavio neke bitne korake u promjeni poslovanja pazinskog uzgajivaca i mesopreradivaca.

Radnici vele da planira prekinuti proizvodnju pilica i da ce zbog toga 70 radnika dobiti otkaz, a nakon što je u mandatu prethodnog direktora njihov broj smanjen za više od 60, koji su otišli na vlastiti zahtjev i s otpremninom. Istovremeno je zaposleno oko 20 mladih i obrazovanih kadrova. Cavica smo upitali da nam komentira ta saznanja te ukoliko su tocna, koji je razlog te poslovne odluke.

- Potpuno razumijem zabrinutost radnika i lokalne zajednice. Mi ne krijemo da Puris ima problema. O tome smo, usmeno i pismeno, obavijestili sindikat i sve strukture vlasti te cinimo sve da bismo te probleme riješili. Medutim, nije tocno da ce 70 radnika dobiti otkaz zbog prestanka tova pilica. Taj se tov uglavnom odvija preko nekoliko kooperanata i to je najneprofitabilniji dio poslovanja, s najvecom konkurencijom i najnižim cijenama, rekao je Cavic.

Dodao da ce za manju proizvodnju biti potreban i manji broj radnika. Pojasnio je da u Purisu trenutno rade na planu prema kojemu bi dijelu radnika, uz otpremnine, ponudili odlazak iz tvrtke i na taj nacin, u dogovoru sa sindikatom, postepeno smanjivali broj ljudi.

Prethodni direktor je prije 2,5 godine iz Purisa izdvojio Tvornicu stocne hrane, a novog direktora smo upitali je li tocno da se planira riješiti tog dijela poslovanja te koji je razlog te poslovne odluke i što ce biti s radnicima iz tog pogona. Odgovorio je da je njihova namjera da nadu strateškog partnera ili kupca koji bi preuzeo primarnu proizvodnju - Tvornicu stocne hrane i tov purana.


Podijeli: Facebook Twiter