Prodaje se politicka škola u Kumrovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada ce ponovno pokušati prodati prostore bivše politicke škole Saveza komunista u Kumrovcu, ali i prateceg znanstveno-studijskog centra. Ta dva kompleksa, u kojima su se nekada oblikovali politicki prvaci SKH, država nudi za ukupno nešto više od 41 milijun kuna.

Objekti politicke škole, odnosno zemljište i hotel Zagorje, prodaju se po pocetnoj cijeni od 21,28 milijuna kuna, a znanstveno-studijski centar nudi se za 19,81 milijun kuna.

Znanstveno-studijski centar sagraden je 1974. godine. Zgrada velicine 6.550 kvadrata ima dvoranu za 380 ljudi, pet kabineta, citaonicu s knjižnicom, 62 dvokrevetne sobe, a oko zgrade se nalazi veliki park s amfiteatrom koji može primiti tisucu ljudi.

Politicka škola izgradena je 1981. godine. Zgrada ima 7.558 kvadrata, a obuhvaca predavaonice, kabinete, 153 jednokrevetne sobe, ambulantu i sportsku dvoranu.

Država je i pocetkom 2008. godine pokušavala prodati politicku školu i znanstveno-studijski centar u Kumrovcu, a nudila ih je i u zakup, ali taj je natjecaj, unatoc tri pristigle ponude, propao.

Tada je najozbiljnija bila ponuda zagrebacke Ingre, koja je za objekte nudila pocetnu cijenu nešto višu od današnje te najavila ulaganja od 20 do 23 milijuna eura. Planirala je u Kumrovcu graditi kongresni centar, ali i otvoriti dom umirovljenika.


Podijeli: Facebook Twiter