Prodaje se hotel poznatog medulinskog humanitarca

Hotel je na 10 metara od najatraktivnije istarske plaže
Hotel je na 10 metara od najatraktivnije istarske plaže

Poznati humanitarac Ladislav Rajić, kojeg u Medulinu iz milja zovu Laci, mogao bi ostati bez svoje vrijedne imovine u Medulinu - hotela Koral. Ovaj 50 godišnji poduzetnik godinama je organizirao u svom hotelu humanitarne večeri da bi se prikupljala pomoć za nezbrinutu i teško bolesnu djecu iz cijele Hrvatske, za prognane i izbjeglice te nemoćne starije osobe.

No, već ovog tjedna bi Rajić mogao izgubiti dobro uhodan posao u Medulinu koji mu je, između ostalog, donosio novac za pomaganje potrebitih.

Naime, pulski Općinski sud zakazao je za danas dražbu kada će prodavati medulinski hotel Koral. Posebnost tog hotela je njegova pozicija. Smješten je 40 metara od mora, odnosno svega 10 metara od najatraktivnije plaže u Medulinu, i vjerojatno najatraktivnije u čitavoj Istri, one u uvali Bijeca.

Hotel se prodaje za milijun eura

Međutim, jedini hotel smješten na toj atraktivnoj lokaciji nije uspio ostvariti poslovni uspjeh da izbjegne ovrhu. Naprotiv, ovršujući ovaj hotel pulski Općinski sud naplaćuje dugove od vlasnika hotela. Objekt je procijenjen na 11,27 milijuna kuna, a na prvom ročištu na sudu moći će se kupiti za dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno za 7,43 milijuna kuna što odgovara protuvrijednosti od milijun eura. Dražbi će moći pristupiti samo oni koji su do kraja prošlog tjedna uplatili jamčevinu od 1,1 milijun kuna.

Inače, hotel Koral sastoji od prizemlja i dva kata s dva prizemna pomoćna objekta na dvorišnoj strani. Uz parkirališta, pokraj vodnjanskog Konzuma, medulinski hotel je druga najvrjednija istarska nekretnina koja se prodaje putem istarskih sudova u postupku ovrhe.

Istraživanjem smo doznali da je hotelom od 2010. godine upravljala firma P. M. plus iz Štinjana. U godišnjem financijskom izvješću te tvrtke stoji da su 2010. i 2011. uknjižili oko 1,5 milijuna kuna poslovnih prihoda. U 2012. bilježe rast na 2,4 milijuna, a u 2013. i 2015. oko 3,3 milijuna. Najbolja poslovna godina im je bila 2014. kada su ostvarili 3,84 milijuna.

No, vlasnik tvrtke P. M. PLUS, Miroslav Petković, umro je prije četiri mjeseca, a u hotelu Koral doznajemo da objektom sada upravlja Ladislav Rajić. Njemu smo poslali pismeni upit kako je nastao dug zbog kojeg je putem ovrhe pokrenuta prodaja hotela. Tražili smo da razjasni o kojem je dugu riječ (prema banci, državi ili nekom trećem) te ima li hotel problema s plaćanjem, odnosno kasne li plaće zaposlenicima hotela. Na sva ta pitanja nismo dobili odgovor niti nakon što smo četiri dana uzastopce telefonski tražili izjavu Ladislava Rajića. U hotelu su nam uvijek odgovarali da trenutno nije u Koralu te da nazovemo kasnije. (Paulo GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter