Prodaje se benzinska za 3 milijuna kuna

Benzinska na Punti (D. ŠTIFANIĆ)
Benzinska na Punti (D. ŠTIFANIĆ)

Uspjeh Službe za zastupanje Grada Pule koja je putem sudskih postupaka uspjela benzinske postaje Ine u Šijani i na Punti vratiti u gradsko vlasništvo osim ubrzavanja izgradnje kružnog toka u Šijani donijet će i financijsku korist Gradu.

Grad Pula je područje bivše benzinske postaje u Šijani predao Hrvatskim cestama da mogu urediti taj ulaz u Pulu, a ovih dana raspisan je javni natječaj za prodaju površine u Ulici Starih statuta na kojoj se nalazi benzinska postaja, a početna cijena nekretnine je vrtoglavnih 397.320 eura.

Pročelnik Damir Prhat napominje da u slučaju da Ina ne pokaže interes za kupnju površine koju je nekad koristila, novi vlasnik nekretnine treba obeštetiti Inu za izgrađenu benzinsku postaju.

- Prema prostornim planovima, na površini je i dalje predviđena benzinska postaja, ali i nadogradnja poslovne građevine, kaže pročelnik Prhat.

Na zemljištu je predviđena izgradnja telekomunikacijske, plinske i elektro mreže, te objekata i uređaja komunalne infrastrukture, odnosno odvodnja oborinskih i otpadnih voda, te javne rasvjete i vodovodne mreže.

Ponude zainteresiranih kupaca primaju se do petka 15. ožujka u 11 sati za kada je zakazano otvaranje ponuda, a cijena je izražena u eurima i vrijednost na dan 7. ožujka, odnosno 7,59 kuna za jedan euro. Početna vrijednost nekretnine u iznosu od 397.320 eura, odnosno 660 eura (pet tisuća kuna) po četvornom metru, tom računicom daje nešto više od tri milijuna kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter