Prodaja aranžmana za SP u Brazilu u punom zamahu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo sasvim sigurno je najskuplje za europske navijače, pa tako i hrvatske, no unatoč golemoj udaljenosti i velikom trošku, interes za praćenje Modrića, Srne, Mandžukića i ostatka društva u Brazilu je golem. Sve veće hrvatske putničke i turističke agencije tvrde da najviše ugovaraju jeftinije pakete koje se odnose na praćenje otvaranja prvenstva te eventualno utakmicu susjedne BiH s Argentinom, no ima i onih koji žele pratiti repku sve do posljednje utakmice skupine.

Plaća se uglavnom gotovinom, no vatreni navijači ne štede niti kreditne kartice i do 36 rata kada je u pitanju najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Jedna od najpovoljnijih ponuda za praćenje otvorenja i utakmice s domaćinom Brazilom je ona putničke agencije Autotrans, koji za 12.990 kuna po osobi nudi šestodnevni aranžman. Cijena ne uključuje nogometne ulaznice, zdravstveno osiguranje i pristojbe zračnih luka.

U Kompasu nam pak nisu željeli otkriti koliko je dosad navijača uplatilo pakete, no ističu da je interes velik, također za prvu utakmicu.

- Dodatne izlete tek smo uvrstili u ponudu i očekujemo prve prijave, rezervacije zaprimamo sve dok ima slobodnih mjesta zaključno s 1. svibnja, tvrde.

Većina putničkih agencija organizira letove za Sao Paulo preko Lisabona i Istanbula, neki pak preko Trsta ili Rima, dok navijačima koji žele punu komociju i više slobodnog vremena, ipak valja uzeti u obzir da na transfere otpada najmanje tri ili četiri dana, zanimljiva će biti ponuda Ban Toursa koja nudi čarter let na direktnoj liniji Zagreb - Sao Paulo.

Ovo je znatno skuplja, ali uvelike komotnija opcija, jer u šest dana navijači imaju prilike upoznati Sao Paulo i Rio de Janeiro na organiziranim izletima, pogledati prve utakmice skupine naše i reprezentacije BiH te uživati u samba showu koji je, kao i organizirane večere u tradicionalnim restoranima - uključen u cijenu. A ona je paprena - 39.500 kuna, što je za pet tisuća manje od paketa pojedinih agencija koje u tom okviru nude 17-dnevni angažman na sve utakmice skupine bez dodatnih sadržaja. (K. TADIJIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter