Prodaj što ti ne treba pa kupi novo

Otkupljuje se sve - od starog namještaja do građevinskog materijala (D. MEMEDOVIĆ)
Otkupljuje se sve - od starog namještaja do građevinskog materijala (D. MEMEDOVIĆ)

Iako je već svima itekako dobro znano da je kriza i da nitko nema dovoljno novca za svakodnevne potrebe, istina je da svi imamo nešto što nam više ne treba ili čak smeta, a moglo bi se još iskoristiti. Tek kratak pogled po kući i takvih stvari nađe se napretek.

Odgovor što s njima nalazi se u komisionim radnjama. Naime, donoseći stvari koje nisu potrebne u komisione radnje, kako saznajemo, ostvaruje se dvostruka dobit: s jedne strane je kakva-takva zarada, a s druge oslobađanje garaže, stana ili police. Tako zapravo piše na letku komisione radnje koja je pod nazivom "Komision Antique" u Šijani otvorena u subotu.

Obilaskom gradskih komisionih radnji prvo odlazimo u Šijanu, koja već danima prima stvari i puni prostor. Kako doznajemo od njena vlasnika Borisa Cukona, na više od tisuću kvadrata izložbenog prostora, unutarnjeg i vanjskog, otkupljivat će se i prodavati nova i rabljena roba.

- Otkupljivat ćemo gotovo sve: antikvitete, stvari za uređenje doma, tehnike, prerasle odjeće i obuće, stvari za bebe, za sport i školu, glazbene instrumente, građevinski materijal, veli nam Cukon, uz riječi da sve, naravno, treba biti čisto i ispravno.

On sam, kako veli, otkupljuje stvari i od tvrtki koje su otišle u stečaj pa se ovdje, vrlo povoljno, mogu kupiti i sasvim nove stvari. Tako nam pokazuje nove cipele i tenisice koje se prodaju po 50 kuna, a zatim nas vodi do vanjskog dijela gdje nam pokazuje vrata, keramičke pločice, vrtne garniture, ali i starine poput rakljanskih lonaca, starih komoda, slika…

Na Velom Vrhu, na putu prema osnovnoj školi, također je komisiona radnja u kojoj se, kako doznajemo, otkupljuje isključivo namještaj. Ova je radnja pod nazivom Komision Broken otvorena 2001. godine i dobro radi.

- Otkupljujemo namještaj koji je još dobar - dođemo po stvari, rastavimo ih, odvezemo, a u dućanu ponovo sastavimo, pa opet odvezemo na novu adresu kad ih prodamo, priča nam vlasnik Marinko Mihaljević uz riječi da uzmu oko 25 posto provizije od prodaje. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter